Felvidék

A Suhancok győztek a királyhelmeci tornán


Győztek a Suhancok a Buzánszky Jenő Sport-arénában, a januárban kezdődött és öt hétvégén át tartó sporteseményen

A pingpongot szerető királyhelmeciek hat csapatot (Feltörekvők, Loki, Sörpong, Suhancok, Vegyes team, Zenit) kialakítva játszottak, ezekben négyen szerepelhettek, köztük egy-egy igazolt játékossal az erőviszonyok kiegyenlítése végett. Ennek meg is volt az eredménye, hiszen szoros mérkőzések, izgalmas csaták után alakult ki a sorrend. Minden párharcot sikerrel megvívva végzett az első helyen a Suhancok gárdája, a maximális 15 pontot elérve. A második Sörpong, illetve a harmadik Loki ugyanannyi pontot szerzett (9), de az egymás elleni párharcból az előbb említett került ki győztesen. Negyedik lett a Vegyes team, az ötödik helyet foglalta el a Zenit, a sort pedig a Feltörekvők zárták.

Egy különdíjat is kiosztottak a torna végén, a legtöbb mérkőzést megnyerő játékos vehette át azt. Ezt a címet a Suhancok csapatát erősítő, az 5. liga A csapatában is jeleskedő Horcsin Tibor érdemelte ki, aki minden találkozó után győztesen távozhatott a zöld asztal mellől.

A TJ Slavoj sportegyesület asztalitenisz-szakosztályának vezetője, Sipos Roland szerint az 5. ligában szereplő játékosok jól szerepeltek, kiadták magukból a maximumot. „Több olyan játékos is jelen volt, aki régebben profi szinten versenyzett. Szívesen látnám őket újra a rendes csapatban. Talán sikerül közülük valakit rábeszélni, hogy újra közénk álljon, bár tudom, hogy elfoglaltságuk gyakran nem teszi lehetővé azt, hogy edzésekre járjanak. De találhatunk valamilyen megoldást” – jelentette ki a szakosztályvezető.

A csarnok menedzsere, Panyko Béla elmondta, a látottak alapján nem kell félteni a város asztaliteniszsportját. A fiatalok és a tapasztaltabbak egymást kiegészítve érhetnek el a jövőben egyénenként és csapatban sikereket.

forrás: ujszo.com