Felvidék

Fontos lépést tettek a bajnoki cím felé a dunaszerdahelyi lányok


Hazai győzelemmel folytatta szereplését a HC DAC, miután a cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság szombat esti fordulójában legyőzték a prágai Slaviát és megőrizték vezető helyüket a tabellán

A remek formában lévő dunaszerdahelyi lányok a válogatott szünetet követően hazai bajnokival folytatták szereplésüket a cseh-szlovák női kézilabda-bajnokságban (MOL Extraliga). Debre Viktor együttese ezúttal a prágai Slaviát látta vendégül. A találkozó eleje komoly csatát hozott, ami az eredmény alakulásán is meglátszott. A sárga-kékek hiába vezettek többször is, a prágaiaknak sikerült kiegyenlíteni. Az első negyedóra végéig szorosan alakult az eredmény, sőt a találkozón először a 16. percben 6-6-os állásnál a Slavia került előnybe. A vendégek azonban nem tudták megtartani előnyüket, és a DAC játékosai fordítani tudtak.

A 22. percben először került kétgólos előnybe a dunaszerdahelyi együttes. Az első félidő végéhez közeledve pedig növelni is tudták előnyüket a sárga-kékek, és végül ötgólos előnyt építettek ki a játékrész végére. Ha nehezen is indult a találkozó, de a játékrész végére egyértelműen kijött a lépés a listavezető DAC-nak.

Szünetről visszatérve a DAC egyértelmű fölénybe került és remekül használták ki lehetőségeiket a házigazdák. A vendég prágai együttes pedig elfogyott, és nem tudta tartani a sárga-kékeket. Negyedórával a vége előtt Bízikék megnyugtató nyolcgólos előnnyel vezettek. A folytatásban is növelni tudta előnyét a DAC, és a véghajrához közeledve pedig már tízzel is vezettek a sárga-kékek. A vendégek a mérkőzés elején ugyan tudták tartani a csallóközieket, de a második félidőre nem tudták átmenteni a mérkőzés eleji formájukat, így a DAC fölényes 12 gólos győzelmet aratott, és egy újabb fontos lépést tettek a bajnoki cím felé vezető úton.

A DAC legfőbb riválisa a bajnoki címért folytatott csatában a Vágsellye szintén fontos győzelmet aratott, ezzel maradt az egy pont a két rivális között a DAC javára. A cseh Baník Most pedig újabb pontvesztésével lényegében kiszállt a bajnoki címért folytatott versenyfutásból. A MOL Extraligából még három forduló van hátra.

Cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Extraliga), 19. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely – DHC Slavia Prága 31-19 (15-10)
DAC gólszerzői: Bízik Réka 6, Élő Beatrix 5, Eliška Desortová 4, Juhos Kata 4, Pénzes Mónika 3, Natália Némethová 3, Sári Barbara 2, Costa Maia de Silva 2, Mészáros Réka 1, Hornyák Bernadett 1

A forduló további eredményei:

Iuventa Nagymihály - DHC Plzeň 32-25 (17-16)
DHK Zora Olmütz - DHK Baník Most 22-22 (9-10)
HK Slovan Duslo Vágsellye - Handball PSG Zlín 32-24 (21-12)
Katarína Pribilincovának  a rendezvény megszervezéséért.

Forrás: szurkolo.sk