Felvidék

Lesz visszavágója az évszázad mérkőzésének


Végh Attila három és fél éve megnyerte az évszázad mérkőzését, most újra bizonyíthat

Végh Attila és Karlos Vémola három és fél évvel ezelőtt (Fotó: Oktagon MMA)

Az Oktagon MMA szervezet bejelentette, megvalósul az évszázad mérkőzésének, Végh Attila és Karlos Vémola összecsapásának visszavágója. A pontos dátumot hamarosan közlik, a helyszín pedig valószínűleg a prágai O2 Aréna lesz - írja a Šport.sk.

2019 novemberében Végh és Vémola meccse megállította az időt, megváltoztatta a küzdő felek életét, az MMA megítélését, valamint az Oktagon MMA szervezet pozícióját is. Végh Attila akkor 127 másodperc alatt kiütéssel győzött, és azóta sem volt olyan MMA-mérkőzés, ami annyi nézőt vonzott volna a tévéképernyők mögé.

Vémola rögtön a mérkőzés után visszavágót kért, ami érthető, hiszen hat visszavágót játszott és mindegyiket megnyerte. Közép- és félnehézsúlyban is nyert az Oktagonon, Véghet pedig mindegyik meccse után kihívta.

Végh viszont azóta nem mérkőzött MMA-ban, bokszban ellenben legyőzte Patrik Kinclt és riválisát a Bellatortól, Emanuel Newtont. Többször is elmondta, hogy az MMA-ban már csak egyetlen mérkőzés érdekli, mégpedig a Vémola elleni visszavágó, amit viszont csak akkor vállal el, ha anyagilag is megéri.

"A visszavágó már semmi mást nem jelent számomra, csak bizniszt. Nincs szükségem rá, hogy még egyszer legyőzzem Karlost. Ha pedig valaki belém köt, hogy csak a pénzért meccselek, az tegye fel a kérdést, hogy vajon ingyen jár-e dolgozni" - jelentette ki korábban.Hozzátette, hogy ha anyagilag megéri számára, akkor már bele tud adni mindent, és úgy értelmezni, mint az élete egy szakaszának lezárását. "Úgy felkészülök, mint még sohasem, és tudom, hogy Karlost másodszor is legyőzöm."

A cseh Terminátor tavaly trombózissal került kórházba és szavai szerint az életéért küzdött, emiatt úgy tűnt, a visszavágónak lőttek. Azóta viszont már bejelentette a visszatérését és áprilisban Liberecben mérkőzik Al Matavaóval, egy hónappal később pedig már címmeccset játszik középsúlyban a bajnok Patrik Kinclvel szemben.

Nemrég azt nyilatkozta, hogy mindenhol azt hallja, Végh Attila csak a pénzért mérkőzne ismét, ő viszont nem szeretne egy idejétmúlt harcossal mérkőzni, hanem éppoly "éhes Attilára" vágyik, mint az első meccsükön. "Másképp az a meccs számomra nem ér semmit" - jelentette ki.

"Ha csak ülni fog és felszedni, semmit nem csinálni, akkor az emberek azt fogják mondani, hogy kikaptam tőle, mikor a legjobb formájában volt, és akkor győztem le, amikor már formán kívül volt. Ha valamit csinál magával, elkezd mérkőzni és győzni, akkor lejátszhatjuk azt a visszavágót" - fogalmazott.

Végh az utóbbi hetekben viszont már edz, ugyanis májusban a nagyszombati Fight Night Challenge 4-en az UFC veteránjával, Eric Spicely-vel bokszol. Vémola nyilatkozatának másnapján lényegében ő is zöldet adott a visszavágónak. "Elkezdtem dolgozni, megjött az étvágyam, és úgy gondolom, az év végére fel tudok készülni. Ha Karlos azt mondja, hogy ez tőlem függ, akkor én zöldet adok. (...) Csak azt kérem, tőle, hogy élje még meg azt" - üzente Végh.

Vémola ugyanis meglehetősen sűrű évet tervez, mely során Végh, Kincl és Matavao mellett még minimálisan a német Terminátor, Stephan Pütz ellen szeretne mérkőzni, ráadásul még ezeken kívül is küzdene egyet. Az utóbbi időben viszont egyre gyakoribbak a sérülései, ami mindezt kérdésessé teszi.

forrás: parameter.sk