Felvidék

Megtört a jég Somorján


Fél év után győzött otthon az STK

Megtört a jég. 191 nap, több mint fél év után sikerült bajnoki találkozón a Pomléban győznie az STK-nak. A II. labdarúgóliga 20. fordulójában a somorjai csapat 4:0-ra lépte le az FK Pohronie csapatát.

A somorjai gárda remek meccset vívott a Szlovák Kupa negyeddöntőjében a Slovan ellen, de a másodosztályú tavaszi rajt elmaradt a várakozásoktól, két meccsen csak egy pontot szereztek a kék-fehérek, így mindenképpen nyerni akartak a tavaly még Fortuna ligás garamszetkeresztiek ellen.

Idegesen kezdte az összecsapást az öt DAC-játékossal (Trnovský, Kachút, Riquelme, Záhradník, Moumou) felálló hazai csapat. A vendégek többször zavart keltettek a hazai védelemben, de az ügyes ukrán Laktionovon kívül nem kerültek helyzetbe.

Húsz perc játék után belelendültek a somorjaiak és megszerezték a vezetést. Csóka tálalt Riquelme elé, aki a tizenhatosról a hálóba küldte a labdát. Nemsokára már kettő volt a somorjaiak előnye. Szolgai és Szabó lövését Slančík még kiütötte, de Záhradník már nem hibázott, s úgy, mint a brazil játékos, ő is megszerezte az első gólját kék-fehér mezben. ,,Az első negyedórában nem úgy játszottunk, ahogy elképzeltük. Ezután azonban szereztünk két gyors gólt” – mondta az Új Szónak Szolgai Máté.

A fordulás után sem láthatott a közel 500 néző szemet gyönyörködtető játékot. Ennek ellenére tapsolt, hisz a hazaiak további két gólt szereztek. Előbb Baez beadása után Bögi talált a kapuba fejjel, majd a vendégvédelem megingása után Szabó állította be a 4:0-ás végeredményt.

,,A második félidő is a küzdésről szólt. Ma nem azt a játékot mutattuk, amit szerettünk volna, de néha vannak ilyen meccsek is. A legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot. Nagyon hosszú idő, több mint fél év után örülhettünk győzelemnek a Pomléban. Reméljük, minél több ilyen lesz” – tette hozzá a 19-éves tehetség.

Bögi Ferenc a 77. percben lépett pályára, és gyorsan gólt szerzett, amit különös tánccal ünnepelt meg ,,Megbeszéltük a magyar srácokkal, hogy így ünneplek, ha sikerül betalálnom. Megkaptam a lehetőséget és megmutattam, hogy alacsony termetem ellenére ott vagyok fejjel is, nem csak lábbal. Végre győztünk, a gólomat az egész csapatnak ajánlom” – árulta el lapunknak Bögi Ferenc.

Az STK ezzel feljött a hetedik helyre. Szombaton jön a csallóközi rangadó a komáromiak otthonában, akik Homonnán a hajrában esett gólok után 2:1-re tudtak nyerni.

forrás: ujszo.com