Felvidék

Nem jutottak döntőbe a komáromi kosarasok


A komáromi BC férfikosárlabdacsapata az Alpok–Adria-kupa elődöntője volt a végállomás

96-70-es vereséget szenvedett a komáromi BC férfikosárlabdacsapata a lengyel Dabrowa Górniczától az Alpok–Adria-kupa elődöntőjében Bécsben.

A bécsi Hallmann Dome-ban nagyon jó hangulatot teremtettek a komáromi szurkolók. Ha ők egy fújásnyi szünetet tartottak, majdhogynem síri csend borult a csarnokra, egyedül a Duna-parti kosarasok büntetőinél hangzott fel némi zavaró dobolás a maroknyi lengyel drukkertől.

A meccs első negyede mondhatni papírforma szerint alakult. A Dabrowa Górnicza végig vezetett, hol kisebb, hol nagyobb különbséggel, pontból pedig nagyon sok volt, 27:2š-as lengyel vezetéssel zárták a csapatok az első tíz percet. A kiírás szerinti vendégek szórták a nagyon távoli hármasokat, míg komáromi részről Stuckey volt az, aki szokásához híven kilátástalannak tűnő helyzetekből is betalált a kosárba.

Míg a találkozó elején gyorsan próbálta megfogni a meccset a játékvezetői hármas, a második negyedet már kevésbé fújták szét. Ami nem változott, az a sok kosár és a továbbra is picivel hatékonyabban játszó lengyelek voltak. Félidőben így két számjegyűre, 56:44-re nőtt az előnyük.

A félidei dobos show után a Dabrowa Górncza a harmadik negyedet is nagy lendülettel kezdte, míg a komáromiak támadásban és védekezsében is követtek el ibákat. Zlatko Jovanovic vezetőedző még próbálkozott egy időkéréssel, amikor 18 pontosra nőtt a csapata hátránya, de a helyzet nem változott. Gasicsék erőltették a kinti, általában sikertelen dobásokat, míg az egyre megnyugodó lengyelek időnként produkáltak olyan periódusokat, amelyeknek köszönhetően őrizték az előnyüket.

Az utolsó negyedet is a lengyelek nyerték, így végül 96:70-re nyerték az elődöntőt.

Forrás: ujszo.com