Felvidék

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Jégtörő Mátyás Kupát


Remekül helytálltak a naszvadi birkózók

A hazaiak egyetlen súlycsoportgyőztese, Sipka Norbert (piros szerelésben) ellenfelét támadja (Keszi Pál felvétele)

Három év szünet után ismét látványos, színvonalas szőnyegcsaták szemtanúi voltak a nézők a naszvadi Vlahy Jenő Sportcsarnokban, ahol immár kilencedik alkalommal zajlott a helybeli birkózóklub nemzetközi erőpróbája, a Jégtörő Mátyás Kupa.

A kötöttfogásban rendezett hagyományos tornán Csehország, Horvátország, Magyarország, Szerbia, Ukrajna, Románia és Szlovákia 22 klubjának 167 versenyzője küzdött az elsőségért a kezdőktől a felnőttekig.

„Lengyel barátaink sportolóik sorozatos megbetegedése miatt lemondták a részvételt. Mi 12 versenyzőt neveztünk. A sérüléssel bajlódó Molnár Péter végszóra úgy döntött, hogy csatasorba áll. Két ujját fixálva dacolt a fájdalommal és ellenfeleivel, a második helyen végzett. Tornamérlegünk: egy súlycsoportgyőztes, tíz dobogós helyezés. A legfényesebb érmet Sipka Norbert gyűjtötte be. Kiváló teljesítménye a zsűri tetszését is elnyerte, ő kapta a legtechnikásabb hazai birkózónak odaítélt különdíjat. A csapatversenyben, legeredményesebb szlovákiai kollektívaként a harmadik helyen zártunk. Ami az egyéni teljesítményeket illeti, leginkább Osztatni Norbert produkciójával voltam elégedett. A bronzérmes Turancsík Anett három munkahelye mellett hódol szenvedélyének. Egyébként minden versenyzőnk odatette magát” – kommentálta lapunknak a házigazdák helytállását Gál János, a naszvadi birkózóklub elnöke. Elmondása szerint a színvonalas erőpróbát minimális számú bírói hiba fűszerezte. A visszajelzések alapján egyértelmű, hogy szervezésből, szíves vendéglátásból újfent jelesre vizsgáztak.

A pontok összesítése után az Esztergom Honvéd Birkózó Centrum csapata szerezte meg a legeredményesebb csapatnak járó serleget. A rangos viadalon somorjai és vásárúti versenyzőknek is jutott érem. Ugyancsak megjutalmazták az erőpróba legtechnikásabb külföldi versenyzőjét. „A prágai Olymp alakulatának tehetsége, Timo Marcsenkov az U13-as korosztály 45 kg-os súlycsoportjában bravúrt bravúrra halmozott, 11 ellenfelét legyőzve került a dobogó legfelső fokára” – ecsetelte a torna üde színfoltját Gál János.

IX. JÉGTÖRŐ MÁTYÁS KUPA

A naszvadiak eredményei
-

kezdők – 26 kg:
3. Dobi Sebastián;
28 kg: 2. Vrábel Henrich;
40 kg: 2. Kurta Alex;
70 kg: 3. Haris Bálint.

U13 – 45 kg: 2. Osztatni Norbert.
U15 – 41 kg: 2. Juraj Jelenčič; 57 kg: 3. Gombár Alex.
U 17 –5. Richard Jelenčič,
Felnőttek – 87 kg: 2. Molnár Péter; 97 kg: 1. Sipka Norbert; 130 kg: 4. Gál Bence.
Nők (szabadfogás) – 57 kg: 3. Turancsík Anett.

Csapatverseny: 1. Esztergom Honvéd Birkózó Centrum 84 pont, 2. Olymp Praha 66, 3. Naszvadi Birkózóklub 51.

Forrás: ujszo.com