Felvidék

Újdonságok a Westernlovagló Vándorkupában


Küszöbön a Westernlovagló Vándorkupa 2023-as idénye

A versenysorozat rajt előtti újdonságairól Láng Róbert, az azonos nevű klubszerveződés újdonsült elnöke, a tornóci Láng-udvar vezetője tájékoztatta lapunkat.

„Szponzorokat hajszolok, hogy a mai nehéz anyagi helyzetben részben tehermentesíteni tudjuk a versenyzőket amúgy is költséges kedvtelésük folytatásában. Igyekszünk a kedvükben járni, a rajtdíjat se emeltük, s további díjakkal próbáljuk ösztönözni őket – sorolta a mozgalom első embere. – Elődöm, Fazekaš Attila nagyon jól csinálta, az ő munkáját akarom folytatni, kiegészítve sajátos hangsúlyokkal. Minden évben minél több támogatót szeretnék szerezni, hogy ne kelljen emelni saját kiadásainkat. Az is fontos, hogy az utánpótlás is gyarapodjon sportágunkban, tudom, hogy ez pénz és megint csak pénz kérdése. Nálunk Tornócon és Nyírágón vannak gyerekek, máshol nem nagyon. Igazán nem könnyű a mai fiatalokat elcsábítani a számítógépek világából, de ha már közénk kerülnek, rendszerint maradnak is. További lépésként szervezhetnénk közös kupát akár a csehekkel is, vagy visszaállíthatnánk a visegrádi négyek országainak versenysorozatát.”

Idén hét verseny szerepel a vándorkupában, melyben a gyorsasági számok közül ismét a szlalom és a hordókerülés lesz műsoron. Annyi változás történt a versenyzők besorolásban, hogy két divízióra osztják mindkét mezőnyt: a felnőtteknél az első a profi open (ide a legjobb időeredményekkel lehet kerülni), a második az open, és a junioroknál ugyancsak egyes és kettes fokozat lép életbe.

Szombaton (rajt: 11.00) Felsőszeliben a Nyergesben indul a Westernlovagló Vándorkupa 2023-as idénye. „Kiegyensúlyozott mezőny várható, nálunk szoktak lenni a legtöbben, ugyanis versenyünk lovastalálkozóval van egybekötve – mondta érdeklődésünkre Lednecký Zoltán házigazda a Nyerges PT képviseletében. – Jó pályánk ül a lovasoknak, várhatóan ismét rekordok is születnek majd. Hogy aztán mit enged meg az időjárás, az nem rajtunk múlik. Hét nálunk készülő lovas is rajthoz áll, köztük az unokám, a 8 éves Lednecký Adrián. Idővel ők is csatlakozhatnak a jelenlegi legjobb fiatal lovasok közé.”

Versenynaptár

Május 20.
Felsőszeli, Nyerges

Május 27.
Kőhídgyarmat, Kotra-ranch

Június 24.

Tornóc, Láng-udvar

Július 15.

Tardoskedd, lovasklub

Július 29.
Naszvad, Kepaso

Augusztus 26.

Nyírágó, Velvet Ranch

Szeptember 9.
Nyékvárkony, lovasklub

forrás: ujszo.com