Felvidék

Történelmi bronzéremmel zárt a Komáromi FC


A Komáromi FC egy kiváló bajnoki szezont tudhat maga mögött, hiszen a bajnokságban és a kupában is eddigi legjobb eredményüket érték el a komáromi lila-fehérek

fotó: KFC / facebook

Az már korábban eldőlt, hogy a komáromi lila-fehérek a tabella harmadik helyén zárják a szlovák labdarúgó-bajnokság másodosztályát. A Radványi Miklós vezette Duna-partiak ezzel történelmi sikert értek, hiszen a komáromi futball 123 éves történelmében még sohasem végeztek a lila-fehérek a legjobb háromban. A komáromi együttes ráadásul nemcsak a bajnokságban, hanem a Szlovák Kupában is a klub eddigi legjobb eredményét érte, ugyanis a negyeddöntőben a címvédő és későbbi győztes Nagyszombat csapatától kaptak ki.

A komáromi lila-fehérek a másodosztály teljes szezonját tekintve végig az élmezőnyben voltak, a Kassa és Eperjes mögött, de végül nem tudták megelőzni a két keleti gárdát, így a harmadik helyen zárták az idényt.

A lila-fehérek rutinos játékosa Saláta Kornél is utolsó bajnokiját játszotta, hiszen befejezte gazdag pályafutását, a szezon utolsó hazai mérkőzésen búcsúztatták a felvidéki játékost. A KFC a bajnokság zárófordulójában idegenben a Vágbeszterce otthonában lépett pályára és a komáromiak egygólos vereséget szenvedtek, de ez már nem veszélyeztette a lila-fehérek harmadik helyét. A komáromiak legeredményesebb játékosa a szezonban a nyolc gólig jutó Miroslav Antal, valamint a hat gólt szerző Németh Tamás lettek.
A másodosztály másik csallóközi csapata a Somorja a bajnokság kilencedik helyén végzett. A somorjaiak idén is a DAC-cal szorosan együttműködtek, így több dunaszerdahelyi tehetség is belekóstolhatott a felnőtt fociba és többen is játéklehetőséget is kaptak a Somorjánál.

A kék-fehérek a szezon során edzőt is váltottak és Juraj Ančic érkezett a Pomléba. A somorjaiak a komáromiakhoz hasonlóan a Szlovák Kupában eddigi legjobb eredményüket érték el, hiszen a negyeddöntőben drámai csatában büntetőpárbajban maradtak alul a későbbi döntős Slovannal szemben.

A Somorja szintén idegenben zárta a bajnoki idényt a Slovan utánpótláscsapatának otthonában és kétgólos vereségeket szenvedtek. A somorjaik legeredményesebb játékosa a szezonban a tízgólos Lukáš Szabó lett, valamint Csóka Bálint is hat gólig jutott.

A másodosztály második helyén végző Eperjes pedig rájátszás útján küzdhet meg a Fortuna Liga jövő évi tagságáért az Aranyosmaróttal, akik a Fortuna Liga utolsó előtti helyén végeztek. A rájátszás két mérkőzésen dől el, az odavágót kedden Erperjesen, míg a visszavágót pénteken az Aranyosmarót otthonában rendezik meg.

Szlovák labdarúgó-bajnokság, másodosztály, 30. forduló:
MŠK Vágbeszterce - Komáromi FC 1-0 (1-0)
ŠK Slovan B – FC STK 1914 Somorja 2-0 (1-0)
MŠK Puhó - FC Pozsonyligetfalu 2-2 (0-1)
FK Récse - FC Kassa 0-3 (0-1)
1.FC Tatran Eperjes – FK Pohronie Garamszentkereszt 3-0 (2-0)
Slavoj Tőketerebes - MFK Alsókubin 2-3 (1-0)
FK Máriatölgyes - MŠK Zsolna B 4-8 (2-5)
Spartak Miava – FK Homonna 1-0 (0-0)

forrás: szurkolo.sk