Felvidék

Góllal debütált az U20-as világbajnokságon Szolgai Máté


Magyar idő szerint szombat késő este megkezdődött a koroszályos U20-as labdarúgó-világbajnokság Argentínában S

Szolgai Máté fejpárbajt vív
Fotó: TASR


A tornára hosszú idő után kijutott a szlovák korosztályos válogatott is, a keretben pedig két csallóközi tehetség is helyet kapott.

Az Argentínában megrendezésre kerülő U20-as labdarúgó-világbajnokság első játéknapján Szlovákia is pályára lépett. A szlovák fiatalok a B jelű kvartettben kaptak helyet és elsőként a Fidzsi-szigetek ellen léptek pályára. Albert Rusnák szövetségi edző keretében két csallóközi tehetség Szolgai Máté és Csóka Bálint is helyet kapott, akik az idei szezont Somorján töltötték.

A torna első mérkőzésén Szolgai Máté be is került a kezdőbe, és nem is akárhogyan sikerült számára a bemutatkozás az U20-as világbajnokságon, mivel a 25. percben be is talált.

A DAC Akadémia nevelése a 80. percig volt a pályán és hasznos tagja volt a szlovák válogatottnak, akik végül kiütéses négygólos sikerrel kezdték a világbajnokságot. A szlovák korosztályos válogatott másik magyar tehetsége Csóka Bálint ezúttal nem került be a meccskeretbe.

Szolgai Máté mellet még Gaži, Gajdoš és Jambor szerezték a szlovák gólokat. Albert Rusnák együttese a második fordulóban Ecuador ellen lép pályára kedd éjszaka.

U20-as labdarúgó-világbajnokság, B-csoport, 1. forduló:
Szlovákia - Fidzsi-szigetek 4-0 (2-0)

forrás: szurkolo.sk