Felvidék

A HC DAC bajnoki címe a szív és a csapategység diadala


A dunaszerdahelyi lányok vezetőedzője szívhez szólóan értékelte csapata teljesítményét és bajnoki címét

Újabb nagy sikert könyvelhet el a dunaszerdahelyi sport, hiszen a női kézilabda-bajnokság szlovák bajnoki címért folytatott rájátszásában a HC DAC 11 év dominancia után megtörte a Iuventa Nagymihály uralmát és megszerezte a klub első szlovák bajnoki címét. A lefújást követően a dunaszerdahelyiek vezetőedzője, Debre Viktor is szívhez szólóan értékelte csapata teljesítményét.

„Nem volt könnyű ez a mérkőzés, gyakorlatilag az utolsó percekig kiélezett csatát láthatott a nagyon lelkes szurkolótáborunk. Az első félidőben nagyon sok hibával játszottunk elöl, és a védekezésünkben is rendre megtalálta a rést a nagyon jó iramot diktáló Nagymihály.

A második játékrészre sem mondhatnám, hogy életünk meccsét játszottuk, de a lányokban egyre inkább érződött az akarat és a lelkesedés, és ma talán ebből mi vizsgáztunk jobban. Mentünk, hajtottunk, nem adtuk fel, és a véghajrában sikerült néhány gólos megnyugtató előnyre szert tennünk, ami átsegített bennünket a szintén nagyot küzdő ellenfél akaratán”
- kezdte értékelését a HC DAC magyar vezetőedzője.

A dunaszerdahelyiek mestere kiemelte, a szív és a csapat nyert a pályán és nem akármilyen szezonon vannak túl. Debre Viktor a szurkolóknak is nagy köszönetet mondott, akiknek hálásan köszönte a fantasztikus buzdítást.

“A szív és a csapat nyert ma itt a pályán. Büszkék lehetünk magunkra, mert minden hibánk, nehézségünk ellenére mi emelhettük fel a győztesnek járó trófeát ma a magasba. Nem akármilyen szezonon vagyunk túl, két történelmi sikert is elkönyvelhetünk. Igaz, nagyon fáradtan, de elégedett boldogsággal a szívünkben ünnepelhetünk ma este! Szurkolóink ismét kitettek magukért, hálásan köszönjük, hogy nyolcadik játékosként mindig magunk mellett tudhatjuk őket!” - nyilatkozta Debre Viktor a HC DAC vezetőedzője.

forrás: szurkolo.sk