Felvidék

Teremfocitorn az őszi bajnokok számára


A Téli Fociliga után idén további újdonsággal rukkolt elő a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség vezérkara

A korosztályos területi futballválogatottak teremtornái gazdag hagyományokkal rendelkeznek. A Téli Fociliga után idén további újdonsággal rukkolt elő a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség vezérkara. Vasárnap, november 26-án a nagytapolcsányi (Topoľčany) sportcsarnokban első ízben rendezik meg a legfelsőbb szintű területi bajnokságban (VII. liga) őszi elsőséget szerzett csapatok teremtornáját.

Abban az esetben, ha az első helyen telelő klub nem kíván élni a lehetőséggel, helyét a sorrendben második helyen telelő alakulat foglalja el. Így lesz ez a komáromi területi bajnokságot reprezentáló keszegfalusiak esetében, akik a szentpéterieket helyettesítik az erőpróbán.

A csallóközi felsőház legjobbja, az illésházaiak csatasorba állnak a megmérettetésen. „Mi elküldtük jelentkezésünket, ott leszünk a tornán. A rendezvényre a levezető edzések időszakában került sor, csapatunk játékosai még nem vonultak téli pihenőre. Speciálisan nem készülünk a tornára, néhány futballistánknak a teremfoci nem újdonság. Célunk nem is lehet más, mint az örömfoci és a tisztes helytállás” – nyilatkozta lapunknak az elvárásokról Marič László, az illésházaiak klubelnöke.

Ami a lebonyolítási rendszert illeti, a szervezők a tizenkét kollektívát két hatos csoportba sorsolták be. A körmérkőzéses rendszerben lebonyolításra kerülő csoportmeccseket a helyosztók követik. A csoportmérkőzések játékideje 12 perc, az elődöntők, a bronzmeccs és a finálé időtartama 20 perc. A legeredményesebb kollektívákat és a posztok (kapus, mezőnyjátékos, gólkirály) legjobbjait díjazzák. A torna reggel nyolc órakor rajtol el.

forrás: ujszo.com