Felvidék

Nem bírt a KFC-vel az Újpest


A komáromiak lejátszották első nyári felkészülési mérkőzésüket

1:1-es döntetlennel ért véget a Niké ligás komáromi labdarúgócsapat első felkészülési meccse. Az Újpest elleni találkozót Szentpéteren rendezték.

A rekkenő hőségben egy-egy kisebb helyzet mindkét oldalon kialakult, majd az első ziccer Sliacky előtt adódott, de Banai védeni tudott, majd a KFC friss igazolása a felső lécet is eltalálta. A 38. percben 11-eshez jutottak a hazaiak: Sylvestr lövését még védte Banai, de Tamás Nándor a hálóba pofozta a kipattanót – 1:0. Az Újpest rögtön egyenlíthetett volna, de Ljujics nem tudott túljárni Trefil kapus eszén. Fordulás után a vendég lila-fehérek kezdeményeztek többet, s végül Dékei révén egyenlíteniük is sikerült – 1:1. Igaz, a cserekapus Piscitellinek is kellett még nagyot védenie.

A KFC színeiben hat új játékos is bemutatkozott, az elmúlt napokban fokozatosan bejelentett 8 érkezőből. Utóbbiak sorát Tobiáš Diviš nyitotta, aki egyéves kölcsönjátékra érkezett a Niké ligás Podbrezovától. Vele tartott a KFC-be csapattársa, Jozef Špyrka is, aki az előző idényt (szintént kölcsönben) a II. ligás eperjesieknél töltötte. Róbert Pillár az NB I-ből kiesett mezőkövediektől érkezett, ahol 2017-ben már dolgozott együtt Radványi Miklós vezetőedzővel. Pillár sem jött egyedül, ugyancsak a lila-fehérekhez igazolt csapattársa, Nagy Gergő is. Viktor Sliacky legutóbb a České Budějovice csapatában szerepelt, a ligetfaluiak ezúttal Komáromba adták őt kölcsön. A Puskás Akadémia neveltje, Tamás Nándor az NB II-es csákváriaktól igazolt a KFC-hez, amely két kapussal is erősített: Matúš Chropovský az aranyosmarótiaktól, Jakub Trefil pedig az olomouciaktól érkezett.

A mérkőzésre kilátogatók önkéntes adományaikkal a helyi sportklub müködését támogathatták. A KFC legközelebb szerdán lép pályára Podbrezován.

Felkészülési meccs
KFC–Újpest 1:1

Gól: Tamás N. (39.), ill. Dékei (72.)

forrás: ujszo.com