Felvidék

Muňoz az új játékosokat fel akarja hozni a csapat szintjére


A két vezetőedző, Xisco Muňoz és Stephan Helm is értékelte az Austria Wien-DAC felkészülési találkozót

Gólnélküli döntetlennel zárult a nyári felkészülés első mérkőzése, amelyen szombat délután a bécsi Austria ellen lépett pályára a DAC. Így látták a mérkőzést a vezetőedzők:

Xisco Muňoz (DAC): „A legfontosabb dolog, hogy a felkészülés első részében senki sem sérült meg. A játékosok a maximumot nyújtották a mérkőzésen, főleg a védekezésben végeztek jó munkát, ami azért lényeges, mert az első két héten főként ezekkel a szituációkkal foglalkoztunk. Mostantól pedig a támadójátékunkban is szeretnénk előre lépni. Jó úton haladunk, több pozitívumot is láthattunk. Megvoltak a lehetőségeink, így az első meccstapasztalatot pozitívnak értékelem. Vasárnap még van egy edzésünk, hétfőre pedig kimenőt kapnak a játékosok, mert szükségük van a pihenésre. Azt követően egy nagyon fontos hét vár ránk, amely során igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni magunkból a gyakorlásokon, hogy fejlődhessünk bizonyos dolgokban. Tisztában vagyunk azzal, miben kell még javulnunk, plusz vannak új érkezőink is. Az Austria ellen látott hibákat igyekszünk kiküszöbölni. A menetrendünk alapján a játékunk különféle fázisain igyekszünk javítani, szombaton például magasan támadtunk le, mert tudtuk, hogy az Austria szereti sok passzal felépíteni a támadásait. Kipróbálhattuk, milyen mélyen és közepesen mélyen védekezni, mert az ellenfél minőségi támadójátékkal rukkolt elő. Azt gondolom, ez sikerült is, mivel a hazaiak mindössze egy veszélyes helyzetet dolgoztak ki ellenünk. A következő mérkőzésre a támadójátékunkon kell fejleszteni. Lépésről lépésre kell haladni, mert több új futballistánk is van, akiket fel kell hoznunk a már régebben itt levők szintjére.”

Stephan Helm (Austria): „Nagyon intenzív első edzéshét van mögöttünk, szombat délelőtt is volt egy edzésegységünk. Természetesen nem volt könnyű dolgunk a hőségben, de így is voltak jó szakaszaink a meccsen és látható volt, mit akarunk játszani. Az átmeneteink és a kombinációink is minőségiek voltak, labda nélkül is nagyon agresszíven játszottunk. Mindent egybevetve, kezdésképpen ez egy jó teljesítmény volt.”

forrás: parameter.sk