Felvidék

Ezt a csapatot irányítja az egykori DAC edző


Újra munkába állt a DAC-tól menesztett Adrian Guľa

Fotó: apollon.com

A tavaly novemberben Dunaszerdahelyről elküldött Adrian Guľa újra munkába állt és Cipruson vállalt edzői munkát az Apollon FC csapatánál.

A ciprusi élvonalban legutóbbi idényét hetedik helyen záró Apollon FC hivatalos honlapján jelentette be, hogy az új idénytől Adrian Guľa irányítja a ciprusi gárdát. A 49 esztendős komoly rutinnal rendelkező vezetőedző 2026-ig írt alá új csapatához. A ciprusi együttes négy alkalommal nyerte meg hazája pontvadászatát, valamint kilenc alkalommal a honi kupasorozatot. A 49 esztendős szlovák mester a spanyol Pablo Machínt váltja az Apollon kispadján.

Mint ismert Adrian Guľa legutóbb a dunaszerdahelyi sárga-kékeket irányította, ahonnan tavaly novemberben küldték el a gyengébb eredmények miatt. Guľa 2022 júliusától összesen 61 mérkőzésen irányította a csallóközi együttest 46 a Niké Ligában, 8 az Európa Konferencia Ligában és 7 mérkőzésen a Szlovák Kupában, és ezalatt 38 győzelem, 10 döntetlen és 13 vereség volt a mérlege a DAC kispadján.

A rutinos szlovák tréner pályafutása során dolgozott Lengyelországba a Wisla Krakkó együttesénél, de a cseh Viktoria Plzeň gárdáját is irányította, de ezenkívül dolgozott még Trencsénben és Zsolnán is, valamint az U21-es válogatott szövetségi edzője is volt.

forrás: szurkolo.sk