Felvidék

Életük átigazolása előtt állnak


Óriásklubok vinnék a szlovák labdarúgó-válogatott oszlopos tagjait

Dávid Hancko (jobbra) közel áll az Atlético Madridhoz (Fotó: TASR)

A szlovák labdarúgó-válogatott néhány tagjának a németországi Európa-bajnokságon sikerült felkeltenie a topklubok érdeklődését, amelyek most nagy csatát vívnak a kegyeikért.

Dávid Hanckóval kapcsolatban már régóta emlegetik, hogy elhagyja a Feyenoord együttesét. Korábban a Liverpool, Leicester, Newcastle angol hármas érdeklődéséről lehetett hallani, majd a francia PSG és az olasz Napoli jelezte, hogy szívesen soraiban tudná a szélsővédőt. A legfrissebb médiaértesülések szerint viszont a spanyol Atlético Madrid lesz a befutó, amely állítólag nagyon közel áll hozzá, hogy leigazolja a 26 éves játékost. A Transfermarkt 35 millió euróra taksálja Hancko piaci értékét, a Feyenoord pedig 30 millió euró körüli összeget szeretne érte látni.

Ugyancsak Spanyolországban köthet ki a Napoli középpályása, Stanislav Lobotka, akinek szolgálataiért a Barcelona érdeklődik. A katalánoknak nem kevés pénzt kellene letenniük a nagy teherbírású középpályásért, így előreláthatólag költségszűkítésre lesz szükség a katalánoknál, mégpedig bizonyos játékosok elengedése képében.

Branislav Jašurek, Lobotka ügyvédje nemrégiben az RTVS-szel közölte, hogy már megegyeztek a Barcelonával a feltételekről, csakhogy mindent keresztülhúzott Antonio Conte, a Napoli újonnan kinevezett vezetőedzője. Az olasz mester kijelentette, hogy Di Lorenzo, Kvaratskhelia és Anguissa mellett Lobotka a negyedik játékos, akit semmiképp sem akar elengedni a csapattól. Jašurek közölte: nem jelenti ki teljes biztossággal, hogy a tárgyalások lezárultak a katalánokkal, de meglátják még, hogyan alakul a helyzet az elkövetkezőkben.

Nem kizárt, hogy Ivan Schranz, a Slavia Praha balszélsője is csapatot vált a nyáron, az Eb-n három gólt szerzett, ami ugyancsak felkeltette több klub érdeklődését. A Transfermarkt 2 millió euróra becsli a piaci értékét.

forrás: parameter.sk