Felvidék

Csúnya vereséget szenvedett a DAC


Cseh másodosztályú csapattól kapott négy gólt a DAC

Fotó: Cséfalvay Á. András

1:4-es vereséget szenvedett szombaton a DAC a nyári felkészülés második mérkőzésén, amelyen a cseh másodosztálybeli MFK Výškov együttesét látta vendégül a MOL Akadémián.

Ezúttal hazai környezetben léptek pályára a sárga-kékek, ellenfelük pedig a cseh másodosztály tavalyi negyedik helyezettje volt. A mérkőzés rendhagyó módon a klasszikus 2x45 perc helyett 4x30 percig tartott, Xisco Muñoz pedig az első 60 perceben játszók után egy teljesen új tizenegyet küldött a pályára. A keretből továbbra is hiányzott a térdproblémával bajlódó Matej Trusa, de sérülés miatt Bartol Barišić, Balogh Norbert és Konrad Gruszkowski sem léphetett még pályára – írja a DAC hivatalos oldala.

Az első 60 percben a DAC volt az aktívabb, s noha nem tartotta állandó nyomás alatt az ellenfél kapuját, Tuboly Máté remekbe szabott találatával mégis megszerezte a vezetést a 38. percben – 1:0. Az első nyári igazolásnak ez volt az első találata sárga-kék színekben.

Egyórányi játék után jött a váltás, és a vendégek is lecserélték a játékosaik mintegy kétharmadát. Ez szinte azonnal megmutatkotott a teljesítményükön, mert Tomáš Zajíc már a 61. percben bevette a DAC kapuját – 1:1. Redzic és Herc két-két próbálkozásán kívül a hazaiak ritkán voltak veszélyesek a csehek kapujára, míg a Vyškov fokozta a támadások erejét, és három újabb gólt szerezve – Terrell Egbrinek, Daniel Mbonunek és Paolo Sciortinonak köszönhetően – beállította az 1:4-es végeredményt.

A DAC a következő felkészülési mérkőzését a Győri ETO ellen játssza ugyancsak a MOL Akadémia füves pályáján. A találkozóra július 12-én, pénteken 10:30-kor kerül sor.

DAC 1904 – MFK Vyškov 1:4 (1:0)
Felkészülési mérkőzés, MOL Akadémia, Dunaszerdahely, 2024. július 6., 10:30, napos idő, 28°C
Góllövők: 38. Tuboly, ill. 61. Zajíc, 79. Egbri, 93. Mbonu, 116. Sciortino
Sárga lap: 47. Ulbrich
Nézőszám: 300
DAC 1904: első játékrész: Popović – Yapi, Csinger, Kacharaba, Flis – Tuboly, Dimun, Káčer, Vitális – Dolček, Niarchos, második jétékrész: Kaltsas – Lami, Kaša, Brunetti – Andzouana, Herc, Káčer, Záhradník, Bősze – Redzic, Almási
Vyškov: Borek – Piško, Ulbrich, Svoboda, Lacík, Vedral, Schön, Šterba, Sylla, Zajíc, El Azzouzi, cserék: Hrubý, Kamara, Sekou, Novák, Sciortino, Mbonu, Conde, Wiltord, Egbri, Nemeček, Nghabo

A mérkőzés statisztikája:

Lövések – kapura: 10:8, mellé: 6:8
Szöglet: 7:7
Les: 1:1
forrás: parameter.sk