Felvidék

Nemzetközi diáktorna Felsőszeliben


Égi áldás után gólözön a felsőszeli diákfocitornákon

Fotók: Facebook

Amikor a torna helyszínére érkeztünk, már viharfelhők gyülekeztek az égen: a Big Mat Eurotop Cup 2024 névre keresztelt nemzetközi diákfocitorna szervezői az eget (és a mobiltelefont) kémlelték, az esőradar nem sok jóval kecsegtetett.

Közben érkeztek a csapatok, s a torna délelőtt tíz órakor elkezdődött. Négy pályán, az U8-as és az U9-es korosztályos csapatok mérték össze tudásukat a mátyusföldi településen.

Az előző kiíráshoz hasonlóan ismét csatasorba álltak a neves hazai és magyarországi csapatok, mindkét korosztályban nyolc együttes vetélkedett a győzelemért. A második forduló közben megérkezett az égi áldás, a játékvezetők megszakították az éppen zajló találkozókat, a srácok lélekszakadva a fedél alá sprinteltek. Mennyi az esélye a folytatásnak? Ez a kérdés rezonált a lelátón.

A szervezők megbeszélésre hívták a csapatvezetőket. Nem adták fel idejekorán, bíztak benne, hogy jobbra fordul az időjárás, az esőradar-felvételek is a derűlátásra adtak okot. Egyórányi kényszerpihenő után ismét benépesültek a pályák. „Folytatjuk. Nem lesz üresjárat, a szüneteket töröltük, így próbálunk lefaragni a csúszásból” – tájékoztatta az Új Szót a döntésről Kalocsai Enrico tornaigazgató.

Az égi áldás után jött a gólözön. Az U8-as korosztály két párharcán 8:1-es eredmény került a krónikába. Az újpesti lilák azonban megjavították rekordjukat, kilencet vágtak a veszprémieknek, gólzáporos diadalukkal egyben a torna gólrekordját produkálták.

Színvonalas párharcok, látványos alakítások, parádés gólok sokasága tarkította a nemzetközi erőpróbát, melynek végén mindkét korosztályban veretlen győztes gyűjtötte be a trófeát. Az U8-soknál az UTE kollektívája, az U9-eseknál a DAC alakulata dominált, veretlenül végzett az élen. Méhes Gergely edzőként duplázott, az általa irányított DAC U9-es alakulatának hálója hét összecsapáson csupán egyszer, a győriek elleni meccsen rezdült.

„Felsőszeliben, Mátyusföldön felkaroltuk az utánpótlást. Szívügyünk a tehetséges fiatalok magas színvonalú képzése. Ezt a célt szolgálják nemzetközi tornáink is. Az egyik befejeződött, de már az augusztus végén zajló Wolf-kupát szervezzük” – tájékozatta az Új szót Kontár Ronald, a Mátyusföldi Labdarúgó Akadémia megálmodója, a helybeli futballklub elnöke.

A szervezők a korosztályok első három helyezettjét kupával, a torna résztvevőit egyénenként oklevéllel, a legjobbakat különdíjjal jutalmazták.


Forrás: ujszo.com