Felvidék

Újabb távozó Dunaszerdahelyen


Hazaigazolt a DAC távozó ukrán középpályása


Fotó: koloskovalivka.com


Máris távozik Dunaszerdahelyről a februárban érkezett korábban a Fradiban is megforduló Igor Haratin. A 29 esztendős védekező középpályás az ukrán élvonalban folytatja pályafutását.

Újabb játékos távozott a dunaszerdahelyi sárga-kékektől, miután a februárban érkezett Igor Haratin nem tudott komolyan megragadni a DAC kezdőjében. A 29 esztendős védekező középpályás eredetileg a szezon végéig érkezett a csallóközi együtteshez, ami további egyéves opciót is tartalmazott.

Az ukrán futballista végül a távozás mellett döntött és hazájában folytatja pályafutását a az ukrán bajnokság előző szezonjában 11. helyen végző Kolosz Kovalivka együttesében.

Haratin 2026 júniusáig kötelezte el magát új klubjához. A DAC távozó játékosa a tavaszi idényben hét bajnokin lépett pályára a sárga-kékek színeiben.
A komoly rutinnal rendelkező ukrán válogatott középpályás 2019-ig futballozott Ukrajnában, mielőtt a Ferencváros futballistája lett.

A 29 esztendős futballista Ukrajnában futballozott a Dinamo Kyjev utánpótlásában, valamint a Metalist Harkiv és a Zorya Luganszk játékosa is volt. Haratin két és fél évig futballozott a Fradinál és 139 mérkőzésen lépett pályára és 12 gólt szerzett 2019 és 2021 között a zöld-fehéreknél.

A négyszeres ukrán válogatott középpályás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a dunaszerdahelyi együttesnél és nem tudott alapemberré válni.
A 2014-es U19-es labdarúgó-Európa-bajnokságon és a 2015-ös U20-as labdarúgó-világbajnokságon is szerepelt az ukrán csapatban. A felnőtt válogatottban 2020. szeptember 6-án debütált egy Spanyolország elleni Nemzetek Ligája mérkőzésen.

Forrás: szurkolo.sk