Felvidék

Storck: Ilyen körülmények között csak a munkára koncentrálhatunk


Bernd Storck, a DAC új edzője sajtótájékoztatón mutatkozott be a szurkolóknak.

A dunaszerdahelyi csapat új vezetőedzőjét egy online sajtótájékoztató keretén belül mutatták be. Az újságírók a német edzőtől és a sárga-kékek sportigazgatójától, Jan Van Daeletől kérdezhettek.

A sportigazgató elmondta, hogy Storck két napja érkezett meg Dunaszerdahelyre és már megtartotta első edzését a csapatnak. Van Daele megköszönte, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya már a szezon közben átveszi a csapat irányítását és nem csak az idény befejeztével vállalta el a feladatot. "Májusban be kellett volna már fejeződnie a szezonnak, de júniusban nálunk már a harmadik edző dolgozik az idényben, ez nem mindennapi" – tette hozzá a sportigazgató.

Bernd Storck magyarul köszöntötte az online esemény résztvevőit. A szakember elmondta, hogy a tárgyalások során gyorsan közös nevezőre jutottak a DAC tulajdonosával és sportigazgatójával, hiszen hasonló elképzeléseik voltak a csapat felépítése és céljait illetően. "Fantasztikus létesítmények és remek szurkolók vannak a klubnál. Boldog vagyok, hogy ennek a csapatnak az edzője lehetek. Ilyen körülmények között csak a munkára tudok koncentrálni és ezzel a játékosok is így vannak."

A jelenlegi helyzet kapcsán Storck kifejtette, hogy mindenki számára szokatlanok a körülmények és a Bundesliga találkozóin is láthattuk, hogy nézők nélkül nem ugyan olyan a játék. Itt egyelőre nem tudni a részleteket, hogy ha két hét múlva elindulna a bajnokság, akkor ott lehetnének-e a drukkerek a lelátón. Ennek ellenére egy célja van, hogy jól felkészítse a csapatot és így csökkenteni tudják a hátrányukat a Slovan mögött, valamint, hogy a kupában kiemelkedő eredményt érjenek el: "A játékosoknak is azt mondtam, hogy a kupában történelmet írhatnak. Remélem, hogy együtt, a szurkolókkal kiegészülve ünnepelhetjük majd a kupagyőzelmet."

A csapat hétfőn két edzésen vesz részt, kedden pedig különböző tesztelések, erőfelmérők várnak a játékosokra, amely alapján meg lehet tervezni az edzésmunkát. Újságírói kérdésre Storck elmondta, hogy azon magyar játékosok, akikkel korábban dolgozott együtt a válogatottnál úgy tűnt könnyebben megértették a gyakorlatoknál mit szeretne. Ez nem meglepő, hiszen ők már ismerik, hogy a mester mit vár el tőlük a támadások építésénél és a védekezésben is.

A sajtótájékoztatón szóba került a Dominik Kružliak kapcsán felmerült pletyka, miszerint az Everton és az Atalanta érdeklődik iránta és közel a megegyezés. Jan Van Daele elmondta, hogy ez egy hároméves hír, amelyet most újra felkaptak, így nincs realitása. A játékos iránt nem érdeklődnek sem az angolok, sem az olaszok. A klub futballistája, Lukáš Čmelík az utóbbi napokban azzal került be a hírekbe, hogy ittas vezetésen kapták. Erről a sportigazgató nem akart bővebben beszélni, csupán elmondta, hogy a korábban is több balhéba keveredő játékos szerződése június végén lejár a klubnál.

Fotó: facebook.com/fcdac