Felvidék

A fia és egy magyar edző segíti majd Storck munkáját


Összeállt a DAC edzői stábja, a kapusedző továbbra is Martin Raška lesz.

Bernd Storck munkáját asszisztensként Németh Antal segíti, míg az erőnléti edző Alexander Storck lett. A kapusokért továbbra is Martin Raška felel. Az új stáb munkáját a MOLAkadémia erőnléti edzője, Gábriš Csaba is segíti, akinek a felügyelete alatt készült a csapat az elmúlt hetekben.

A negyvenhat esztendős Németh Antal az U17-es, U18-as és U19-es magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt. A tizenhetesekkel és a tizenkilencesekkel bejutott az Európa-bajnokság selejtezőjének elitkörébe. Klubszinten a budapesti Vasasnál dolgozott, ahol az ottani akadémia szakmai igazgatójaként tevékenykedett. Innen választotta ki őt a Magyar Labdarúgó-szövetség akkori sportigazgatója, Bernd Storck a szövetségi edzők közé. Németh Antal a legmagasabb szintű edzői Pro licenccel rendelkezik.

Alexander Storck, a vezetőedző 32 éves fia, gyermekkorában futballozott és teniszezett is, később azonban a profi teniszpályafutás mellett döntött. A Bochumból származó Storck a sporttudományok terén szerzett egyetemi diplomát. A múltban a magyar korosztályos válogatottak mellett dolgozott erőnléti edzőként, később a szülővárosa klubjának akadémiáján is megfordult, majd 2019 tavaszától mostanáig az édesapja munkáját segítette Belgiumban.

A DAC új edzői stábja:

Vezetőedző – Bernd Storck (szül. 1963.1.25.)
Segédedző – Németh Antal (1974.3.1.)
Kapusedző – Martin Raška (1977.1.31.)
Erőnléti edző – Alexander Storck (1988.8.30.)

A képen balról Gábriš Csaba, Martin Raška, Bernd Storck, Németh Antal és Alexander Storck látható.

Security Check Required

(null)

Fotó: dac1904.sk