Felvidék

A hajrában nyerték meg a meccsüket Urblíkék


A rendes játékidő utolsó percében szerzett góllal a Puskás Akadémia hazai pályán 2-1-re legyőzte a sereghajtó és már kiesett Kaposvári Rákóczi csapatát.

A hazaiak köbölkúti mestere, Hornyák Zsolt a cserepadra jelölte az ipolysági Urblík Józsefet. A mérkőzés elején rögtön támadólag léptek fel a hazaiak, sorra alakították ki a helyzeteket, majd Josip Knezevic büntetőjével a vezetést is megszerezték. A Puskás Akadémia kezdeti lendülete teljesen eltűnt, míg a Kaposvár hátrányba kerülve felpörgött és a félidő közepén Szakály Attila találatával egyenlített. A szünetig hátralévő időben kiegyenlített játék folyt a pályán, a kapuk nem forogtak veszélyben.

Fordulást követően mezőnyfölénybe került a hazai együttes, de sok veszélyt nem jelentett a somogyi gárda kapujára. Az első osztályú bajnokságtól biztosan búcsúzó Kaposvár nem játszott alárendelt szerepet, amikor lehetőségük volt rá, bátran lendültek támadásba. A Puskás Akadémia elkeseredetten küzdött a győzelmet jelentő találatért, amelyet a csereként beállt Tamás Nándor a rendes játékidő utolsó pillanataiban megszerzett. A gól előtt remekül indult be az üres területre Urblík, a beadása pedig egy védőn irányt változtatva került a szintén csereként beálló gólszerző elé.

Security Check Required

(null)

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Puskás Akadémia FC-Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (1-1)
Pancho Aréna, v.: Solymosi
Gólszerzők: Knezevic (8., 11-esből), Tamás N. (90.), illetve Szakály A. (23.)
Sárga lap: Radics (39.), van Nieff (62.) illetve Nagy T. (10.), Ádám (33.), Fodor M. (49.)

PAFC: Tóth B. - Szolnoki (Radics, 29.), Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. - van Nieff - Slagveer (Tamás N., 75.), Favorov (Urblík, 60.), Knezevic, Gyurcsó (Nagy Zs., 75.) - Vanecek (Mebrahtu, 60.)
Kaposvár: Pogacsics - Vachtler (Nagy J., 74.), Ur, Szabó A., Hadaró (Fodor M., 30.) - Nagy T. (Csiki, 61.), Trebotic - Pintér Á. (Borbély, a szünetben), Szakály A., Palic (Balázs Zs., 61.) - Ádám

Fotó: facebook.com/PFLAhu