Felvidék

Nagy Viktória ott lesz a Fradival a BL-ben


Az FTC-Telekom labdarúgócsapata indulhat a női Bajnokok Ligájában, mivel az MTK Hungária elleni párharcát lezáró harmadik felvonáson házigazdaként 2-1-re győzött csütörtökön.

A Kocsis Sándor Sportközpontban rendezett mérkőzésen az aktívabban kezdő MTK Németh Loretta révén az 5. percben vezetést szerzett. A félidő közepén magára találó népligetiek azonban a szünetig fordítottak: a 33. percben Szabó Viktória egyenlített, az első félidő ráadásában pedig egy szöglet utáni kavarodás végén Nagy Ágnes öngóljával átvette a vezetést a Ferencváros. A második játékrészben több helyzet adódott mindkét kapu előtt, de az eredmény nem változott.

Ezzel Ferencváros 2-1-re nyerte meg az egyik fél második győzelméig tartó párharcot, és az előző idényhez hasonlóan magyar részről a férfi és a női BL-ben is a népligeti klub indulhat.

A magyar szövetség határozata értelmében a Simple Ligában nem hirdettek bajnokot, így a BL-részvételért a záró tabella első két helyezettje a bajnoki döntővel megegyező forgatókönyv szerint játszott.

Az FTC-ben a mindent eldöntő mérkőzésen csereként a 23. percben lépett pályára a felvidéki Nagy Viktória.

Simple Női Liga, BL-kvalifikációs párharc, 3. mérkőzés:

FTC-Telekom–MTK Hungáris FC 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Szabó V. (33.), Kocsán (45+3.), ill. Németh L. (5.)
Sárga lap: Pusztai (44.)

FTC-Telekom: Barti – Mosdóczi, Hasanbegovic, Zlidnis, Szabó V. – Papp (Nagy V., 23.), Aleksic (Róth, 30.), Pusztai (Németh D., 78.), Fenyvesi – Kocsán, Diószegi (Czellér, 78.). Vezetőedző: Dörnyei Balázs
MTK Hungária FC: Szőcs - Nagy L. (Méry, 78.), Turányi, Demeter, Pinczi - Farádi-Szabó (Tóth B., 78.), Csányi, Nagy Á. (Stefán, 46.) - Pápai (Mayer, 64.), Magyarics, Németh L. Vezetőedző: Varga Attila

Fotó: MTI/Illyés Tibor