Felvidék

Júliustól hatezren is bemehetnek a MOL Arénába


Tovább enyhített a koronavírus terjedése miatt meghozott rendeleteken a szlovák kormány, így már 500-nál több néző lehet a focimeccseken is.

A pénteken nyilvánosságra hozott rendelkezések szerint július 1-től több mint 500 és több mint 1000 néző is ott lehet a stadionokban, ha betartják az átlós ülésrend szabályait és a szurkolók száma nem lépi túl az arénák befogadóképességének 50 százalékát.

Június hónap végéig továbbra is érvényben marad az 500-as szabály, így a június 28-án esedékes DAC-Slovanon még minden bizonnyal a személyzet mellett csupán 319 drukker lehet majd a MOL Aréna nézőterén. Az igazi hangulat tehát a Zsolna ellen, július 4-én térhet majd vissza a szerdahelyi stadionba. Illetve a Slovnaft Cup döntőjére is több csallóközi szipatizáns válthat majd jegyet, ha a csapat bejut a pozsonyi fináléba.

A klub honlapján így reagált a hírre Világi Oszkár, a klub tulajdonosa: "Ez egy jó hír, mert megnyithatjuk a stadionok kapuit. A MOL Aréna befogadóképessége 12 700 fő, nagyjából 6000 ember jöhet ki a mérkőzésekre. Körülbelül 5000 szezonbérletessel rendelkezünk, ezért ez számukra is egy kedvező újság. Másrészt azonban jövő vasárnap a Slovannal mérkőzünk, de ez a rangadó még nem esik bele az említett időszakba, amit sajnálunk. A DAC-Slovan ugyanis egy olyan összecsapás, amely érdekli és vonzza is az embereket. Keressük annak lehetőségét, hogy a szurkolók már erre a derbire is kilátogathassanak. A legjobb az lenne, ha az enyhítések például már június 25-től érvénybe lépnének. Az emberek focit akarnak nézni, ezért tárgyalni fogunk az enyhítések időpontjának az átértékeléséről. Szlovákiában nincs járványhelyzet és ha a színházak vagy a fürdők nyitva vannak, miért ne lehetnének a stadionok is? Kisebb bennük a kockázat mértéke, mint az említett helyeken. Az egyik szemem tehát sír, a másik nevet. Igyekezni fogunk meggyőzni a döntéshozókat, legyenek tekintettel arra, hogy azok az emberek, akik futballmérkőzésre járnak, ugyanazok, akik az olyan helyeken vásárolnak, ahol már szinte semmilyen megszorítás sincs. Nem értem, miért kellene a futballnézőt büntetni. Három hónapig nem nézhettünk labdarúgást és a mostani szezon befejeztével további egy, másfél hónapnyi meccsmentes időszak jön. A biztonság szempontjából nem számít sokat az a pár nap, hogy szombattól, vagy csak szerdától lépnek érvénybe az enyhítések. Az embereknek azonban sokat jelentene, mert így egy fordulóval többet láthatnának élőben. Bízom benne, hogy megtaláljuk azt a kompromisszumot, ami azt lehetővé teszi."

Kalmár Zsolt, a sárga-kékek csapatkapitánya is örömét fejezte ki a hírek kapcsán, hiszen már a 6300 szurkoló is nagy erőt adhat nekik. A klub Facebook-oldalán Vida Máté és Dominik Kružliak nyilatkozott a hírről:

DAC 1904 on Facebook Watch

DAC 1904 was live.

Fotó: facebook.com/fcdac