Felvidék

Győzött a kerületi rangadón a DAC


A dunaszerdahelyiek a nagyszombati Spartak otthonából hozták el a három pontot.

Bernd Storck nem számíthatott a védelemben sem Šimićre, sem Beskorovainyira. Utóbbi, az ukrán U20-as világbajnok védő, kismedence-ágyéki szimfízis csontgyulladás miatt hosszabb időt lesz kénytelen kihagyni. Kružliak mellett így Bednár kapott lehetőséget a védelemben. A középpályára bekerült a sérülésből felépülő Balić. 

A kerületi rangadón a hazaiak kezdtek aktívabban, de az 50. Fortuna Ligás meccsén pályára lépő Jedlička nem engedte be a labdát a kapujába. Az első komoly szerdahelyi lehetőségre a 18. percig kellett várni. Ekkor Divkovićot találta meg viszonylag üresen a labda a tizenhatoson belül, de lövését védte Rusov, a kipattanót pedig szorongatott helyzetben Kalmár fölé vágta. A fiatal horvát csatárnak volt még egy veszélyes kísérlete, majd Ramirez cselezte ki a kapust, de a védők a kapu torkából végül mentettek. 

Egy hazai lehetőség után újra Divković eresztett meg egy erős lövést, amit bravúrral tolt ki a keresztléc alól Rusov. A félidő előtt Schäfer szorult ápolásra. Ekkor még folytatta a magyar középpályás, de végül a második játékrészre már nem jött ki, helyére Fábry állt be. Szinte rögtön megszerezhette volna a vezetést a DAC, de Balić fölé lőtt Blackman passza után. A másik oldalon Bamidele gólt is szerzett, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.

Egy óra után Blackman találta el a felső lécet, majd szinte egyből ez után Ramirez révén megszerezte a vezetést a csallóközi csapat. A venezuelai csatár lövése megpattant egy védőn, így becsapva az eredetileg jó irányba mozduló kapust, 0-1.

Tíz perc sem telt el amikor Divković passza után Balić növelte a DAC előnyét, 2-0. A gólpasszt jegyző horvát támadó a mesterhármasa után ismét az egyik legaktívabb, legveszélyesebb játékos volt a pályán. A stadionban lévő 285 néző több gólt már nem látott a hátralévő időben. Bernd Storck így második találkozóján is győzelmet aratott a bajnokságban.

A sárga-kékek sikere azt jelenit, hogy biztosan a dobogón végeznek a szezon végén és sorozatban harmadszor indulhatnak az Európa-liga selejtezőjében. Korábban sosem volt rá példa, hogy a szerdahelyiek zsinórban háromszor kilépjenek az európai porondra.

Fortuna Liga, felsőház, 2. forduló:

Spartak Trnava-FC DAC 1904 0-2 (0-0)
Nagyszombat, 285 néző, v.: Glova
Gólszerzők: Ramirez (66.), Balić (74.)
Sárga lap: Kalmár (61.), Kružliak (83.)

Spartak: Rusov - Turňa, Anthony, Moenza - Tzandaris - Cabral (Vukojević 56.), Gamboš (Burian 81.), Tešija, Yao (Sekera71.) - Yusuf, Sobczyk
DAC: Jedlička - Blackman, Bednár, Kružliak, Davis - Schäfer (Fábry 46.), Vida M., Kalmár, Balić - Ramirez (Njie 89.), Divković (Sharani 76.)

Fotó: facebook.com/SpartakTT