Felvidék

Lépéselőnyben a bronzcsatában Hornyák Zsolt csapata


A Mezőkövesd egy vitatható góllal szenvedett vereséget, míg a Puskás a végén mentett pontot az OTP Bank Liga 32. fordulójának szerdai játéknapján.

A bronzéremért küzdő Puskás Akadémia 1-1-es döntetlent játszott a bennmaradásért harcoló Kisvárda vendégeként, ezzel feljött az európai kupaszereplést érő harmadik helyre. A szabolcsiak győzelem esetén biztosították volna élvonalban maradásukat.

Eleinte a hazaiak voltak aktívabbak, a harmadik helyre hajtó vendégek számára a stabilitás volt a legfontosabb. A 27. percig kellett várni az első nagy helyzetre, melyet a Kisvárda hagyott ki, majd a szabolcsiak egy meg nem adott büntető miatt reklamáltak. A folytatásban is Bódog Tamás vezetőedző együttese előtt adódott több lehetőség, ám a szünetig nem született gól.

Security Check Required

(null)

Az 53. percben Tóth Balázs a tizenhatoson belül buktatta Fernando Vianát, így a várdaiak megkapták szezonbeli első büntetőjüket, melyet a sértett végzett el, ám a felcsútiak kapusa bravúrral védett. A folytatásban már a Puskás Akadémia előtt is akadtak lehetőségek, de Sassá 85. percben szerzett góljával a többet támadó házigazdák kerültek előnybe. Győzniük végül mégsem sikerült, mert a német Thomas Meissner első NB I-es találatával a vendégek a 94. percben pontot mentettek, egyúttal dobogós helyre léptek.

A vendégek köbölkúti edzője, Hornyák Zsolt 69 percnyi lehetőséget adott az ipolysági Urblík Józsefnek.

Security Check Required

(null)

OTP Bank Liga, 32. forduló:

Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0)
Kisvárda, 2875 néző, v.: Pintér Cs.
Gólszerzők: Sassá (85.), illetve Meissner (94.)
Sárga lap: Hej (55.), Lucas (67.), Sassá (86.), Rubus (88.), illetve Deutsch (65.), Nagy Zs. (67.), Knezevic (89.)

Kisvárda: Dombó - Hej, Rubus, Kravcsenko, Protic (Baranyai, 91.) - Lucas, Bumba (Sassá, a szünetben) - Simovic, Cukalasz (Ene, 87.), Kovácsréti - Viana (Tischler, 80.)
PAFC: Tóth B. - Nagy Zs., Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. (Mebrahtu, 90.) - Urblík (Plšek, 69.), Van Nieff - Slagveer, Knežević, Gyurcsó - Vaněček (Favorov, 82.)

A Mezőkövesd-DVSC találkozón nyitó negyedóra tapogatózó játékkal, sok hibával telt - a legizgalmasabb esemény Kundrák és Szécsi összefejelése volt, később mindkét debreceni játékost le kellett cserélni. Az első valódi helyzetre a 16. percig kellett várni, ebből azonban azonnal gól lett, igaz, Andó-Szabó Sándor játékvezető kapustámadás miatt érvénytelenítette Zivzivadze elsőre szabályosnak tűnő találatát. Ezután a vendégek előtt is adódtak lehetőségek, egy lesgólig ők is eljutottak, de - bár a Mezőkövesdnek ziccere is volt - a szünetig egyik csapat sem tudott előnybe kerülni.

A Loki győztes gólja a Mezőkövesd otthonában

Kapaszkodik az utolsó szalmaszálba a Loki! A fordulót kiesőhelyen kezdő DVSC (Debreceni Vasutas Sport Club) a legjobbkor, a meccs hajrájában, Haruna...

A fordulás után nem sokkal egy újabb - ismét les miatt - érvénytelenített találat borzolta a kedélyeket, így ebben a tekintetben már 2-1-re vezetett a hazai együttes, bár az eredményjelzőn továbbra is 0-0 állt. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb helyzetek, a nagyobbak a házigazdák kapuja előtt. A hajrában nyomás alá helyezte ellenfelét a Kövesd, a győztes gólt mégis a vendégek szerezték egy pontrúgás után.

Kuttor Attila, a Zsóry vezetőedzője, aki a mérkőzés után nagyon indulatosan nyilatkozott, végig a pályán tartotta a szlovákiai Róbert Pillárt. A vendégeknél Tomáš Košický eltiltását töltötte.

Security Check Required

(null)

Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 0-1 (0-0)
Városi Stadion, v.: Andó-Szabó
Gólszerző: Garba (89.)
Sárga lap: Beširović (45+1.), Zivzivadze (75.), Eperjesi (89.), illetve Pávkovics (29.), Kinyik (39.), Varga K. (66.)

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas, Nagy D. (Cseri, 70.), Pillár, Silye - Meszhi, Karnyickij - Pekár, Vajda (Vadnai, 78.), Beširović (Eperjesi, a szünetben) - Zivzivadze
DVSC: Nagy S. - Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Kusnyír, Kundrák (Bényei, a szünetben), Varga K., Tőzsér, Szécsi (Bereczki, 36.; Trujić, 63.) - Adeniji (Garba, 63.; Barna, 91.)

Budapest Honvéd házigazdaként 4-2-re legyőzte a sereghajtó és már kiesett Kaposvárt. A hazaiaknál Tujvel a cserepadon nézte végig a meccset.

Budapest Honvéd-Kaposvári Rákóczi FC 4-2 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1982 néző, v.: Antal
Gólszerzők: Gazdag (20., 65.), Hidi (62.), Kukoc (94.), illetve Bévárdi (58.), Balázs Zs. (83.)
Sárga lap: László (85.), Lovric (91.) Kukoc (94.)

Honvéd: Levkovich - Batik, Kamber, Lovric - Mezghrani, Szendrei (Irimiás, 84.), Hidi, Nagy G. (Cipf, a szünetben), Uzoma (Kukoc, 63.) - Gazdag, Ugrai (László, 84.)
Kaposvár: Pogacsics - Nagy J., Ur (Nagy T., 42.), Szabó A., Fodor - Szakály A., Vachtler - Bévárdi (Pintér, 76.), Palic, Nagy R. (Borbély, 72.) - Ádám (Balázs Zs., 72.)

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt