Felvidék

Ilyen volt a DAC szezonnyitó sajtótájékoztatója


A dunaszerdahelyiek pénteken tartották az idény előtt megszokott sajtóeseményüket.

Az eseményen ott volt a klub tulajdonosa, Világi Oszkár, a DAC sportigazgatója Jan Van Daele, a vezetőedző, Bernd Storck és a csapatkapitány, Kalmár Zsolt. A sajtótájékoztató egyik legfontosabb bejelentése Andrija Balić megszerzése volt.

E mellett szó esett róla, hogy egy jobb- és egy balhátvédet, egy csatárt, valamint egy kapust is igazolnának még a sárga-kékek. Ez szükséges ugyanis ahhoz, hogy valóban méltó ellenfelei legyenek a Slovannak, szükség van minden poszton két közel azonos képességű labdarúgóra. Jan Van Daele elmondta, hogy nem egyszerű szélsővédőt igazolniuk, hiszen Eric Davis és Cesar Blackman is erős riválisnak számít, a futballisták pedig nyilván játszani szeretnének.

Világi Oszkár kifejtette, hogy bár a járványhelyzet a csallóközieket érinti leginkább, hiszen náluk hiányzik a legtöbb néző a lelátóról, de a bérletek így is jól fogynak, már 4200-at eladtak belőlük. A klub költségvetése 5,6 millió euró körül mozog, amely az esetleges játékosigazolások miatt még változhat.

Tlačová konferencia klubu FC DAC 1904 pred sezónou Fortuna ligy 2020/2021

dac1904.sk #hajráDAC #HatártalanSzenvedély

Változások a keretben:

Érkezők:
Jannik Müller (Dynamo Drezda), Sidney Friede (Hertha BSC Berlin), Yhoan Andzouana (K.S.V. Roeselare), Sebastián Nebyla (West Ham United), Jorge Mendez, Matúš Malý, Sainey Njie (DAC U19)

Távozók:
Adrián Slančík (Senica), Milan Šimčák, (Senica), Dušan Lalatović (Partizan Belehrad), Lorenco Šimić (Sampdoria Janov, kölcsönjáték után), Ricardo Phillips (Michalovce, kölcsönjáték), Lukáš Čmelík (szerződés lejárta után)

Fotó: dac1904.sk