Felvidék

8/8 - Folytatódott a DAC remek sorozata


A Fortuna Liga 8. fordulójának zárómeccsén a szerdahelyiek a Trencsént fogadták.

A kezdő sípszó előtt Eric Ramirez átvehette az augusztus hónap legszebb góljáért járó serleget. A DAC kezdőjében nem volt meglepetés, Bernd Storck az utóbbi meccseken megszokott csapatot küldte a gyepre. A kispadon pedig ott volt a felépülő Sidney Friede is.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Több kisebb lehetőség után Divković passzolt Ramirezhez a tizenhatoson belül a 10. percben, akinek lapos lövése nem sokkal ment el a hosszú kapufa mellett. Nem sokkal később Fábry szabadrúgása ment centikkel mellé. Az ezt követő trencséni támadás hozta meg az első gólt. Ligeon ment el könnyen a jobb oldalon, majd középre adott az alapvonaltól, ahol Roguljić tökéletesen érkezett, megelőzve Kružliakot, és a kapuba lőtt, 0-1.

A DAC-nál volt többet a labda, Divkovićék szépen is kombináltak elöl, de az utolsó passzokba hiba csúszott. Kalmár beadását Ramirez fejelte fölé, igaz közben lest jelzett a partjelző, véleményes eset volt.

A 22. percben Čataković találta meg teljesen üresen a bal oldalon Roguljićot, aki még elküldte Davist egy csellel majd csúnyán fölé lőtt. A másik oldalon Kalmár lőtt be élesen egy szabadrúgást a bal oldalról, de Šemrinec kitenyerelte a labdát. Előtte a sárga-kékek csapatkapitánya sarokkal ugratta ki Davist, a megmozdulás tapsot érdemelt, de a jó befejezés ekkor is hiányzott.

A trencséniek gyors támadásai sok problémát okoztak a hazaiaknak. Egy villámgyors baloldali akció végén Čataković érkezett teljesen üresen középen, de Davis az utolsó pillanatban menteni tudott.

A túloldalon Balić lőtt fölé. Kalmár viszont nem így tett. A csapatkapitány egy távoli szabadrúgást küldött a kapuba. Šemrinec benne volt, hiszen középre ment a labda, de szép gól volt, 1-1.


Storck a meccs elején kissé gondterheltnek tűnt

A Trencsén a 33. percben tizenegyeshez jutott. Davis és Kružliak vártak egymásra, majd a panamai a csapattársára pöccintette a labdát és buktatta az így kilépő ellenfelét. Sajnos meg lehetett adni. Čataković viszont a felsőlécre vágta a büntetőt, maradt a döntetlen.

Felpörögtek az események. A tizenhatoson belül Ramirez szerzett labdát, de lövését blokkolták. A lecsorgót Kalmár be tudta adni, a bal oldalon a második hullámban pedig érkezett Divković, és ahogy tanítják, a földre lerúgva, a kapuba továbbította a labdát, 2-1. Ha nem adsz, kapsz, bejött az "örök igazság".

Kalmár azonnal rúghatta is volna a következőt, de védett a trencséni kapus, az ismétlést pedig már nem tudta irányítani a magyar játékmester. A 43. percben Davis szabadrúgása a kapufán csattant, a kipattanó pedig Kadákról pattant újra kapura, de Šemrinec védett. A DAC játékosai reklamáltak, talán a középpályás kezét érte a labda?!

A félidőben Divković hamarább visszajött a pályára és rövid sprintekkel és néhány passzal próbálta ki a lábát. Úgy tűnt, mintha nem teljesen lenne rendben a horvát, de a rövid gyakorlatok után jelezte Németh Antalnak, hogy rendben van és folytatni tudja a játékot. Így a már nekivetkőző Friede egyelőre nem állt be.

A folytatásban a mezőnyjáték után az 58. percben Müller adott be egy pontrúgás utáni kavarodás után jobbról az alapvonaltól, Kalmár a hosszú oldalon lekészítette az érkező Davisnek, aki középről lőtt, de Šemrinec védett. Szép kombináció volt. Rögtön ez után Zubairu lépett oda csúnyán a felezővonalnál Schäfernek. A játékvezető előnyszabályt adott és bár sokára ment ki a labda, nem feledkezett el a belépőről. Smolák második sárga után kiállította a vendégek nigériai középpályását és sárgát kapott a reklamáló vezetőedző, Stijn Vreven is.

A DAC gyorsan kihasználta az emberfórt, Ramirez fejelt le egy labdát Divkovićnak, aki még kétszer is megtolta azt 14-15 méterre a kaputól, majd nagyon okosan visszahúzta a lövését, amely a rövid alsóban kötött ki, 3-1.


3-1: A DAC játékosai ünnepelnek, az ellenfél kapusa féltérden...

A vendégek és a hazaiak is cseréltek. A szerdahelyieknél Friede állt Schäfer helyére, a Trencsénnél pedig Corryn és Comvalius jött fel a pályára Kadákot és Ahmadot váltva. A hazaiaknak több szép kombinációja is volt, de Divković és Kalmár ígéretes lövését is védte Šemrinec.

A két gólt szerző Marko Divković vastaps közepette hagyta el a pályát, helyére jött Nicolaescu, valamint Fábry is lejött, őt Mendez váltotta a 80. percben. Az új moldáv csatár szinte azonnal adott egy pazar passzt sarokkal Kalmárnak a tizenhatosan belül, de a csapatkapitány beadása most pontatlan volt.

A 85. percben Balić próbálta ki a trencséni kapus éberségét, de a nem túl erős kísérletet fogni tudta a hálóőr. Három perccel később Davis lőtt el laposan egy szabadrúgást, a sorfal alatt elsuhanó labda a kapufáról jött ki. A panamai másodszor találta el a kapufát a meccsen.

A 92. percben Blackman beadását Kalmár nem sokkal fejelte mellé. De ezen hála Istennek már nem múlt semmi, a DAC így is megnyerte nyolcadik bajnokiját is természetesen továbbra is vezeti a Fortuna Ligát. Bernd Storck a csütörtöki El-kiesés után azt mondta, vasárnap újra boldoggá teszik a szurkolókat. A német és csapata pedig tartotta a szavát! 8/8!

Fortuna Liga, 8. forduló:

FC DAC 1904-AS Trenčín 3-1 (2-1)
MOL Aréna, 1 000 néző, v.: Smolák (Hrmo, Borsányi)
Gólszerzők: Kalmár (30.), Divković (36., 62) ill. Roguljić (15.)
Sárga lap: Davis (33.) ill. Zubairu (34., 60.), Ligeon (40.), Ikoba (84.)
Piros lap: Zubairu (61.)

DAC: Jedlička - Blackman, Kržliak, Müller, Davis - Balić, Schäfer (Friede 66.), Fábry (Mendez 80.) - Kalmár - Ramirez, Divković (Nicolaescu 80.)
Trencsén: Šemrinec - Ligeon, Šulek, Kapuadi, Pirinen - Zubairu, El Mahdioui - Roguljić, Kadák (Corryn 65.), Ahmad (comvalius 68.) - Čataković (Ikoba 79.)

További eredmények:

FK Senica-FC Spartak Trnava 0-2 (Tumma Gergely a 73. percben lépett pályára a véndégeknél)
MFK Zemplín Michalovce-Pohronie 2-0
FC Nitra-ŠKF Sereď 3-0
FC ViOn Zlaté Moravce-MŠK Žilina 4-0
Slovan Bratislava-MFK Ružomberok 5-0 (A hazaiaknál Holman két gólt lőtt, a vendégeknél Almási 61 percet játszott)

Fotó: felvidéksport.hu