Felvidék

Kalmár: Mi szeretünk focizni, nem panaszkodunk


A Dunaszerdahely magyar válogatott középpályásávával a Trencsén elleni győzelem után beszéltünk.

Kalmár Zsolt a tréncséniek ellen megfordított mérkőzés után elmondta, hogy nem volt könnyű fejben feldolgozni a linzi mérkőzést, de igyekeztek pozitívan, kitisztult fejjel nekivágni a bajnokinak. Az ott vétett hibákat természetesen átbeszélték. "Amikor bementünk az öltözőbe akkor egyből beszéltem a csapat előtt és az edző is elmondta a vélményét. Másnap még videóztunk, kielemeztük azt, hogy miben kell javulni, hogy ilyen szinten eredményesek legyünk. Sok játékosnak az első meccse volt ilyen komoly csapat ellen, aki a csoportkörből is továbbjutott. Mi is képesek lehetünk majd erre, de sokat kell még beletennünk" – beszélt az elvesztett meccs utáni szerepéről és a csapatban rejlő lehetőségekről az immár 8 bajnoki gólnál járó futballista.

A 25 éves játékos a vasárnapi találkozó hajrájában már nagy mosollyal beszélgetett Bernd Strockkal az alapvonal mellet egy játékmegszakításnál. Hogy mi volt a téma? "Elmondta, hogy hét perc van még hátra, tartsuk a labdát és próbáljunk még gólt vagy gólokat rúgni.  A csapat jól megoldotta amit kért, próbáltunk okosan játszani, nem szétfutni magunkat, hiszen sok meccs van a lábunkban. Nagyszerű munkát végeztünk és egy nagyon jó csapat ellen tudtunk győzni."

Kalmár szerint fontos, hogy ne bízzák el magukat és hétről hétre azért dolgozzanak, hogy folytassák ezt a jó sorozatot. A szerdai kupamérkőzésen minden bizonnyal több fiatal is lehetőséget kap majd, akiknek ez remek lehetőség lesz, hogy bizonyítsák, helyük van a kezdőben. A DAC csapatkapitányával arról is beszéltünk, hogy míg sok csapat halasztást kér a bajnokságokban a nemzetközi kupameccsek miatt, ők sosem panaszkodtak a nagy megterhelés miatt. "Én is látom, hogy sokan elhalasszák a hétvégi mérkőzésüket. Mi szeretünk focizni, élvezzük a játékot, nem panaszkodunk, hanem csináljuk a dolgunkat és sikeresek akarunk lenni... Elég sűrű a programunk, de focisták vagyunk, ezt kell csinálnunk."

A trencséniek ellen többször is látványos megoldást választottak a szerdahelyi játékosok, egy-egy sarkazós passznál úgy tűnt az új moldáv csatárral, Ion Nicolaescuval is gyorsan megtalálták az összhangot. "Ő már két nap után beépült, mikor rúgott két gólt. Nagyszerűen játszott akkor is és most is. Nagyon fiatal játékos, aki tud majd itt fejlődni és reméljük, hogy minden meccsen a hasznunkra lehet" – beszélt új csapattársáról a középpályás.

A Dunaszerdahely legközelebb szerdán lép pályása a kupában a Pöstyén otthonában, majd szombaton Zsolnára látogat a Fortuna Liga 9. fordulójában.

Fotó: felvidéksport.hu