Felvidék

Vágsellyén is győzött a DAC


A HC DAC Dunaszerdahely a MOL Liga 14. fordulójában a nagy rivális Vágsellye otthonában lépett pályára.

Megállíthatatlannak tűnnek a dunaszerdahelyi hölgyek. A HC DAC a bajnokság újraindulása óta sorozatban nyeri a mérkőzéseit. Szombaton a vágsellyeiek otthonában pedig klubtörténelmet is írtak.

A két csapat előző mérkőzésén az 1. fordulóban 24-24-es döntetlent játszottak Dunaszerdahelyen. Most a vendégek remekül kezdtek, a 4. percben már 0-3 állt az eredményejelzőn. Bár a hazai csapat igyekezett, de nem tudtak egyenlíteni, a félidőben 13-17 volt az állás.

A fordulás után büntetőből kerülhettek volna közelebb ellenfelükhöz a sellyeiek, de a hetes kimaradt. A szerdahelyiek pedig sorozatban négyszer is betaláltak Juhos, Élő, Rajnohová és Pastorková révén. A 37. percben tehát már nyolc volt közte. Innentől, bár voltak még jobb periódusai a hazaiaknak, már csak a végső különbség volt kérdéses. A vendégek a 9 gólt szerző Élő Beatrix vezérletével végül 24-30-ra nyertek.

A HC DAC története során először győzte le Vágsellye csapatát.

A klub honlapján Debre Viktor vezetőedző és Horváth Zoltán klubelnök értékelt:

„Első pillanattól kezdve vezettünk, mind fizikálisan, mind játékban felülkerekedtünk ellenfelünkön. Nagyon jól működött a védekezésünk, támadásban pedig jól megtaláltuk a hazai csapat nyitott védekezésének gyenge pontjait, amihez remek kapusteljesítmény is párosult nálunk. Fokozatosan elhúztunk a Vágsellyétől” – nyilatkozta a vezetőedző.

Horváth Zoltán: „Rengeteg értesítést kaptam a mérkőzés ideje alatt határon innen és túlról is, hogy nem működik a közvetítés. Nagyon sajnálom, márcsak azért is, mert egy dunaszerdahelyi sporttörténeti pillanatról maradtak le kedves szurkolóink. Ezzel a győzelemmel ugyanis a dunaszerdahelyi kézilabdázás történetében először nyert női felnőtt csapat Vágsellye ellen, ami büszkeséggel tölt el. Ajánlom ezt a győzelmet mindazoknak, akik valaha az elmúlt évtizedekben tettek valamit a dunaszerdahelyi kézilabdáért női és férfi ágon egyaránt, legyen az játékos, edző, vezető, szurkoló vagy akár támogató. Hajrá HC DAC, hajrá Dunaszerdahely!”

Sorozatban harmadik sikere után a DAC jelenleg az 5. helyen áll a tabellán.

MOL Liga, 14. forduló:

HK Slovan Duslo Šaľa-HC DAC Dunaszerdahely 24-30 (13-17)
Vágsellye, zárt kapuk mögött, v.: Baďura, Ondogrecula

Vendég gólszerzők: Juhos Kata 6, Straka Mária 1, Kristína Pastorková 4, Monika Rajnohová 3, Bugár Cintia 3, Bízik Réka 4, Élő Beatrix 9

Fotó: hcdac.sk