Felvidék

A Vasassal is megmérkőzik a DAC


A dunaszerdahelyiek szombaton mérik össze erejüket az angyalföldi csapattal.

"A DAC szombaton, 2021. január 16-án 13:00 órától a hatszoros magyar bajnok ellen lép pályára a piros-kékek műfüves edzőpályáján. A találkozó 2x60 perces lesz" – olvasható a sárga-kékek weboldalán.

Vida Máté korábbi csapata, a nyáron jelentősen megerősített Vasas a magyar második ligában, a Merkantil Bank Ligában szerepel. A csapat nem kezdte jól a 2020/2021-es idényt, de folyamatosan javuló teljesítményükkel immár a negyedik helyen állnak a tabellán, annak ellenére, hogy a koronavírus is több játékosukat megfertőzte az őszi idény folyamán.

A Vasas szerdán az MTK ellen lépett volna pályára felkészülési mérkőzésen, de a találkozó a kék-fehérek sok sérültje és betege miatt elmaradt. Társoldalunk, az nb1.hu arról számolt be, hogy a piros-kékek szombaton a Paksi FC ellen játszottak volna, de a találkozó elővigyázatosságból nem kerül megrendezésre. A DAC az eredeti tervek szerint a szlovák U21-es válogatott ellen játszott volna felkészülési mérkőzést szombaton, de az már korábban kiderült, hogy a korosztályos nemzeti csapat összetartása elmarad, így a meccsre sem kerül sor. A két klub így végül egymásra talált, és összeméri erejét.

A dunaszerdahelyiek és az angyalföldiek 2019. júliusában, az Illovszky Rudolf Stadion avatóján mérkőztek meg legutóbb, ahol a Vasas 2:0-ra nyert.

Fotó: facebook.com/fcdac