Felvidék

Nem került be a trieszti keretbe Máté Zsuzsanna


A Ferencváros vízilabdázója nem utazott el az olimpiai kvalifikációra.

Bíró Attila szövetségi kapitány kihirdette keretét a trieszti olimpiai kvalifikációs tornára. A csapat vasárnap reggel busszal utazott az olaszországi helyszínre, ahol kedden Izrael ellen kezdi meg szereplését, számolt be a waterpolo.hu.

„Mint az elmúlt világversenyek előtt, ezúttal sem volt könnyű dolgom a szűkítésnél, hiszen mind a 17 keretbe hívott játékos edzésteljesítményével elégedett vagyok" - fogalmazott Bíró Attila. Végül a dunaújvárosiak balkezese, Horváth Brigitta, és az FTC védője, Máté Zsuzsanna nem utazott.

A 15 fős keretből a kapus Kasó Orsolya, valamint Antal Dóra lesz a tartalék, így a pöstyéni Rybanská Nataša ott lesz az olimpiai szereplésről döntő megmérettetésen.

Női válogatottunk 19-én, kedden Izrael ellen kezd, majd Kazahasztán és Görögország következik. A csoportmérkőzésen után a negyeddöntőben várhatóan Franciaország vagy Szlovákia következhet, ami után jöhetne a 23-ai ki-ki elődöntő.

A női válogatott olimpiai selejtezős kerete:

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanská Nataša (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)

Tartalék
Kapus: Kasó Orsolya (FTC)
Mezőnyjátékos: Antal Dóra (UVSE)

Fotó: Dobos Sándor/MVLSZ