Felvidék

Távozik a fiatal panamai védő Dunaszerdahelyről


A klub honlapján számolt be róla, hogy Jorge Méndez visszatér hazájába. De egy másik játékos kapcsán is született bejelentés.

2020 októberében négy játékosát is kölcsönadta a DAC. Egyikük Martin Bednár volt, aki Nagymihályban töltötte az őszi idényt, ahonnan 2018 nyarán Dunaszerdahelyre érkezett. Az utánpótlásválogatott középpályás a klubok megegyezése alapján 2021. május 31-ig marad a zemplénieknél.

A jelenlegi bajnoki szezon alatt Bednár négy alkalommal lépett pályára a DAC-ban és az első sárga-kék találatát is megszerezte. Az utolsó nyolc őszi forduló során egyetlen percet sem hagyott ki – már a kelet-szlovákiai együttes színeiben – írja a sárga-kékek honlapja.

A másik távozó a fiatal panamai védő, Jorge Antonio Méndez Castillo, aki hat alkalommal lépett pályára Fortuna Ligában, míg a Slovnaft Cup-ban egy találkozó és egy gól is szerepel a neve mellett. A 19 éves futballista családi okok miatt kérte, hogy hazájában folytathassa, a DAC pedig elfogadta a kérést és szerződést bontott vele.

„Hálás vagyok a DAC-nak a lehetőségért és minden másért is, amit az elmúlt másfél évben a klubtól kaptam. Szintén köszönet jár, amiért a klubvezetés teljesítette a kérésem. Nem örökre búcsúzom. Bízom benne, hogy egy nap még visszatérek” – olvasható a szerdahelyiek weboldalán a játékos nyilatkozata.

Fotó: dac1904.sk