Felvidék

Nem sikerült a prágai pontszerzés


A MOL Liga 20. fordulójának mérkőzésén a DHC Slavia Praha otthonában játszott a HC DAC

A vendégeknél a kapuban Oguntoye Viktória kezdett, mezőnyben pedig Juhos Kata, Élő Beatrix, Bízik Boglárka, Pastorková Kristína, Rajnohová Monika és Bízik Réka játszott. Debre Viktor védekezésben egyet cserélt, Bízik Boglárka helyére Bugár Cintia érkezett. Az első gólt a prágaiak lőtték, de néhány perc után már 1-4-et mutatott az eredményjelző.

A 6. percben Galušková hetesét védte Oguntoye, Pastorková pedig harmadik gólját belőve 2-5-re módosította az állást. A Slavia igyekezett csökkenteni hátrányát, de a remekül védő Oguntoye sorra védte lövéseiket. A 12. percben már másodszor kerültek emberhátrányba a szerdahelyiek, Élő után Bugár is kétperces büntetést kapott.

Akadozni kezdett a vendégek támadó gépezete, így a 18. percben Galušková Veronika hetesével egyenlítettek a prágaiak, majd a vezetést is átvették, 8-7. Gyorsan jött azonban az egyenlítés Élő átlövése után, ennek ellenére érezhető volt, hogy a Slavia védekezése nem ízlik Bízikéknek és már beállóból sem jöttek a gólok, mint az elején.

Az első 30 perc vége a hazaiaknak sikerült jobban, amiben nagy része volt kapusuknak, Šlejtrová Markétának is. A HC DAC megszokottan eredményes szélsőjátékára nagyon figyeltek a prágaiak, Juhos Kata nem is talált be az első félidőben. Bízik Réka neve mellett ugyan volt két gól, de ezt szélsőbefutásának is köszönhette, 12-10-re vezetett a cseh csapat.

A második játékrészt Rajnohová gólja nyitotta majd Élő találatával ki is egyenlített a Dunaszerdahely. Bízik Réka egy gyors támadás végén javította egy perccel korábbi rontott ziccerét, és átvette a vezetést a sárga-kék csapat. Rajnohová újabb gólja után, 12-14-nél időt is kért Urban František, a Prága edzője.

A 37. percben Bugár Cintia volt a vendégek ötödik gólszerzője, 14-16. Nem sokkal később pedig másodszor is feliratkozott a jegyzőkönybe az átlövő. A hazaiak rendszerint gyorsan válaszoltak a DAC találataira, így 1-2 gólos volt a szerdahelyiek előnye. 41 perc elteltével Juhos Kata is meglőtte első gólját, ráadásul emberelőnybe is került csapata. Ezt viszont nem sikerült kihasználni, sőt nem sokkal az után, hogy kiegészültek, fordítottak is a prágaiak.

Egy szélsőbefutás után Straka Mária egyenlített. Hazai oldalon továbbra is átlagon felüli volt a kapusteljesítmény, a vendég oldalon viszont elmaradt a korábbitől, így érkezett a pályára Oláh Bella. Bő öt perccel a vége előtt 22-19-re vezetett a Slavia, Debre Viktor pedig kikérte utolsó idejét.

A végjátékra visszatért Oguntoye, Rajnohová és Bízik Réka is a pályára, de ők sem tudtak csodát tenni. A magasra feltolt, kemény cseh védekezés és a remekül védő Šlejtrová az első tíz perc után komoly nehézséget okozott a HC DAC-nak, amely nem tudott pontot csenni a dobogó harmadik fokán álló prágai Slaviatól. A végeredmény 24-19.

A legjobb hazai gólszerzők az egyaránt hétig jutó Mišová és Galuškovávoltak, a vendégeknél Rajnohová ötöt lőtt.

MOL Liga, 20. forduló:

DHC Slavia Praha-HC DAC Dunaszerdahely 24-19 (12-10)
Prága, v.: Kavulič Radoslav, Pavlát Dalibor

Vendég gólszerzők: Rajnohová Monika 5, Élő Beatrix 4, Pastorková Kristína 3, Bízik Réka 3, Bugár Cintia 2, Juhos Kata 1, Straka Mária 1

Fotó: facebook.com/hcdacofficial; Lelkes Ernő