Felvidék

Rózsahegyen nyert a DAC


Idegenbeli győzelmünknek száz DAC-drukker tapsolt a helyszínen - írta a szerdahelyiek weboldala.

Németh Antal vezetőedző egy helyen változtatott a Slovan elleni kezdőcsapaton, Ciganiks ült le a padra, Hahn János pedig kezdett.

Az ötödik vendégszöglet után érkezett az első gól. Hahn perdítette kapu elé, majd a magas labdát Lamkel Zé kicsit szerencsétlenül még a földre fejelte, de ennél jobban nem is érkezhetett volna Andzouana lábára, aki kapásból a bal kapufa mellé rúgta – 0:1.

Egy óra játékot követően Kochan elpasszolta magát középen, Lamkel Zé a felezővonalon labdát szerzett, zavartalanul végigvitte az üres bal szélen, kapu felé húzott, bemutatott egy lövőcselt, majd közelről belőtte a másodikat – 0:2.

Ez már megnyugtató előnynek számított, ám Masloék nem adták fel. Hamar össze is jött nekik a szépítés. Szabadrúgás után egy hazai fejről előbb a felső lécre pattant a labda, onnan vissza a mezőnybe, majd Maslo elé, aki közelről már nem hibázott – 1:2.

Fortuna Liga, 8. forduló:

MFK Ružomberok - FC DAC 1904 1:2 (0:1)
Rózsahegy, 785 néző, v.: Prešinský (Pozor, Ádám)
Góllövők: 67. Maslo, ill. 13. Andzouana, 64. Lamkel Zé
Sárga lap: 78. Blackman

DAC: Jedlička - Blackman, Brunetti, Beskorovainyi, Davis (K) - Schäfer, Dimun - Andzouana (63. Njie), Hahn (63. Ciganiks), Lamkel Zé (81. Szendrei) - Sharani (46. Krstović), (90+1. Muhamedbegović)
Rózsahegy: Krajčírik - Fabiš, Maslo (K), Mojžiš, Madleňák - Luterán (62. Zsigmund), Kochan (86. Brenkus) - Rymarenko, Takáč (62. Kostadinov), Regáli - Gerec

Fotó: facebook.com/fcdac