Felvidék

A listavezető legyőzése után újabb bravúros győzelmet arattak az újvári bikák


A szlovák jégkorong Tipos Extraliga vasárnapi fordulójában az Érsekújvár újabb bravúros győzelmet aratott

A listavezető Slovan legyőzése után újabb rangos ellenfelet győzött le hazai környezetben az Érsekújvár jégkorongcsapata. Majoross Gergely együttese végig fegyelmezett játékot bemutatva 4-2-re múlta felül a szebb napokat is megélt Kassa csapatát. A hazaiak az első harmadban Šiška góljával szerezték meg a vezetést a nyolcadik percben. Az újváriak előtt ott volt a lehetőség az előnyük növelésére, de két emberelőnyt sem tudtak kihasználni, így egygólos hazai vezetéssel zárult az első harmad.

A középső játékrészben, a vendég Kassa a 26. percben kiegyenlített Cibák góljával. A keletiek a 30. percben először kerültek emberelőnybe, de nem tudtak élni a lehetőséggel, ráadásul miután elvesztették a korongot, az Érsekújvár kontrázhatott, amiből Šiška újabb gólt szerzett. A folytatásban a kassai csapat ismét egyenlíthetett volna, de Bakala remek védéssel megakadályozta az egyenlítést. A 33. percben a hazaiak kettőre növelték előnyüket, miután Jackson is betalált, így kétgólos előnnyel várhatták az újváriak az záró játékrészt.

A záró harmadban a vendégek gyorsan gólt szereztek Pereskokov révén, ez pedig izgalmas utolsó játékrészt ígért. A vendégek előtt hiába volt ott az egyenlítés lehetősége nem tudták hihasználni lehetőségeiket, az újváriak remekül védekeztek az utolsó játékrészben. Két perccel a vége előtt Ahlholm zárta le a mérkőzést és az Érsekújvár 4-2-re legyőzte Kassát, ezzel a pozsonyi Slovan után újabb nagy skalpot gyűjtött be Majoross Gergely együttese. Győzelmével az Érsekújvár négy pontra megközelítette a rájátszást érő helyen tanyázó Besztercebányát.

Tipos Extraliga, alapszakasz, 30. forduló:
HC Érsekújvár - HC Kassa 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

Gólszerzők: 8. Šiška (Bull, Jackson), 31. Šiška (Jackson), 33. Jackson (Langkow), 58. Ahlholm - 26. Cibák (Deyl, Slovák), 43. Pereskov (Slovák, Paršin)

fotó és forrás: szurkoló.sk