Felvidék

Balogh Norbert végleg a DAC játékosa


A dunaszerdahelyiek érvényesítették a Budapest Honvéddal kötött kölcsönszerződésbe foglalt kivásárlási opciójukat

Remek hírrel szolgált a dunaszerdahelyi DAC a szurkolóik számára, hiszen egy nappal a sorsdöntő Trencsén elleni rangadó előtt, amely a nemzetközi kupaindulásról dönt, hivatalosan is bejelentésre került Balogh Norbert marad a sárga-kékek játékosa.

A dunaszerdahelyi DAC érvényesítette a Balogh Norbert szerződésében foglalt opciót, így a Budapest Honvédtól a tavaszi idényben kölcsönben szereplő támadó 2025 nyaráig marad a DAC játékosa. A támadó a tavaszi idény során 11 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben és 2 gólt szerzett.

Az opció érvényesítése mellett döntöttünk, így Norbi 2025. június 30-ig marad nálunk. Balogh nagyon jól érzi magát a klubunkban és a városunkban, tetszik neki a hűséges szurkolóink által teremtett hangulat.

“Szeretett volna nálunk maradni, és meggyőződésünk, hogy egy olyan játékosról van szó, aki sokat segíthet a csapatnak” – árulta el a DAC sportigazgatója Jan Van Daele a klub hivatalos honlapján.

A kétszeres magyar válogatott futballista 2020 nyarán igazolt a kispesti együtteshez, korábban külföldön légióskodott az angol Hull City, az olasz Palermo, valamint a ciprusi APOEL Nikózia csapatában, 2016 januárjában a Debrecen csapatától igazolt Olaszországba a Palermo csapatához, megközelítőleg 2,2 millió euróért. Balogh az olasz Serie A-ban 20 bajnokin is pályára lépett, de gólt nem szerzett.

A jelenleg is futó magyar bajnoki idényben a Honvéd színeiben 13 bajnokin jutott szóhoz, és három gólpasszt jegyzett. A 25 esztendős támadó a piros-feketék színeiben 42 mérkőzésen 12 gólt szerzett és kiosztott hét gólpasszt is. A kétszeres magyar válogatott futballista összességében 72 bajnokin lépett pályára a magyar élvonalban. Balogh az Európa-liga selejtezőjében összesen hét mérkőzésen is pályára léphetett, a Debrecen színeiben hat mérkőzésen két gólt szerzett, míg a Budapest Honvéd színeiben egy mérkőzésen lépett pályára a nemzetközi porondon.

Az előző hónapokban éreztem a klub és a szakami stáb bizalmát, így bizakodtam, hogy a kölcsönjáték lejárta után is a DAC-ban maradok. Bevallom, csak a holnapi zárómeccs utánra vártam a vezetés döntését, kellemesen meglepett, hogy már előtte lezajlottak a tárgyalások.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ebben a remek környezetben folytathatom, ahol mindenki a DAC-nak szurkol. Egyúttal várom az újabb kihívásokat” – mondta Balogh Norbert, majd hozzáfűzte: „Már érkezésemkor egy nagyszerű közösség és környezet várt. Mindezt persze a szurkolóknak is köszönhetem, de úgy érzem, ki kell emelnem, hogy Joao Janeirónak is hálával tartozom. Az új szerződéssel most már végleg itthon vagyok Dunaszerdahelyen, aminek nagyon örülök” - nyilatkozta a bejelentés után Balogh Norbert a Hazai pályán csütörtöki adásában.

Balogh tagja volt az összes magyar korosztályos válogatottnak az U18-tól egészen az U21-es korosztályig. 2017-ben a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozhatott: az Oroszország és Andorra elleni találkozókon kapott szerepet. Balogh Norbert a dunaszerdahelyi sárga-kékek hatodik magyar játékosa Kalmár Zsolt, Hahn János, Szendrei Ákos, Szánthó Regő és Veszelinov Dániel mellett.


Forrás: szurkolo.sk