Felvidék

13. Füleki Cross


Két év kihagyás után ismét megtartották az egyik legkedveltebb füleki sporteseményt

Kétségkívül az egyik legkedveltebb füleki sportesemény a minden kor- és teljesítménycsoport számára rendezett Füleki Cross nevű amatőr futóverseny. Idén két év kihagyás után immár 13. alkalommal valósult meg a rendezvény.

Az utolsó májusi hétvége a futóknak kedvezett Füleken. Az FTC sportpályáról rajtolt a verseny, melynek két kiemelt útvonala volt, az egyik 3 km a másik 11 km hosszú. A legifjabb nevezőket 6-8, illetve a 9-11 éves kor között 400 méter hosszú szakasz várta, a 12-15 éves kor közöttiek pedig 800 méteres szakaszon versenyezhettek.
A délelőtt folyamán összesen 108 gyermek állt a rajthoz, a 3 km-es távon tizenkilencen, a 11 km-es távon pedig tizennyolcan indultak.

Szvorák Lilla a Szurkolo.sk sporoldal kérdésére elmondta, örül annak, hogy idén már nem virtuálisan, hanem személyesen is részt vehetett a megmérettetésen.

"Kimondottan nem készültem a versenyre, viszont hetente több alkalommal is futok rövidebb távokat, 5-6 kilométert. Úgyhogy a 11 km egyszerre picikét sok volt, és a felénél volt egy hosszabb emelkedő, ami eléggé kivette az erőmet, de viszonylag hamar túltettem magam rajta, és sikerült célba érni”
– nyilatkozta.

A verseny abszolút győztese Ferenc Adrián lett, aki a 11 km-es szakaszt 47 perc 30 másodperc alatt teljesítette. A női versenyt pedig Beňo Adriana nyerte, aki 1 óra 10 perc alatt teljesítette ugyanezt a távot.

„A terep szuper volt, az időjárás is kedvezett, úgyhogy remek verseny van mögöttünk”- mondta Adrián.

Forrás: szurkolo.sk