Felvidék

Bajnoki rajt előtt Apagyon a nagykaposiak


A nagykaposiak az 1. Nagy Apagyi Asztalitenisz Emléversenyen bizonyíthattak

A Szabolcs–Szatmár–Bereg megyei Apagy nagyközség sportegyesülete már hosszú évek óta szoros kapcsolatot ápol a Nagykaposi Asztaliteniszklubbal. Ennek köszönhetően az Ung-vidékiek meghívást kaptak az 1. Nagy Apagyi Asztalitenisz Emléversenyre, ami újfent remek lehetőséget kínált a baráti kapcsolat további ápolására.

Az Apagyi Sportegyesület szervezésében zajló verseny elnevezéséhez méltóan a szakosztály volt tagjaira is emlékeztek: Pataki Istvánra, Kozma Mihályra, Oszlánszki Zoltánra, Oszlánszki Lászlóra és Bakti Péterre. A seregszemlének helyet adó Zrínyi Ilona Általános Iskola tornatermében 42 versenyző állt a zöld asztalok mögé. A hazai NB 1-ben szereplő apagyiak és a román bajnokság legfelsőbb osztályában játszó székelyudvarhelyi játékosok mellett a nagykaposiakat Estók István, Lakatos Jakub, Salaky Martin és ifjabb Stim János képviselte. A legtovább közülük Estók jutott, aki a legjobb nyolc között a későbbi győztestől, a csákváriakat erősítő Timafalvi Gergőtől kapott ki szoros szetteket játszva 3:0-ra. Timafalvi aztán a döntőben is helytállt és ugyancsak szoros mérkőzést játszva győzte le a pécsi Gerold Gábort 3:2-re. A dobogó alsó fokát a győri Marsi Márton és a székelyudvarhelyi Tamás Szabolcs foglalhatta el.

Az idén a szlovák asztalitenisz-bajnokság első ligájába feljutó nagykaposiak klubelnöke, Popély István lapunknak elmondta, már régóta járnak ide.

„Az Apagyi Sportegyesület most is igazán nagyszerűen, zökkenőmentesen szervezett mindent. Van mit tanulnunk tőlük. A székelyudvarhelyiek szintén megmutatták, miért szerepelnek a román élvonalban. Ami pedig minket illet, egy ilyen erős mezőnyben is helytálltunk. A csoportmérkőzéseken jól játszottunk, egy kis szerencsével más játékosunk is továbbléphetett volna. Mindenesetre jó felkészülés volt ez számunkra az új bajnoki idény őszi rajtja előtt (október 1). Mindemellett a kapcsolat építésre-egyesületek, edzők és játékosok között-kiváló alkalom egy ilyen seregszemle. Ezúton is szeretnénk kifejezni hálánkat és köszönetünket az Apagyi Sportegyesületnek, az asztalitenisz-szakosztály vezetőinek és ifj. Oszlánszki László főbírónak, főszervezőnek a meghívásért, a szívélyes fogadtatásért, vendéglátásért.”

Az apagyiakat október 8-án fogadják Ung-vidék központjában, ahol barátságos mérkőzést játszanak majd a nagykaposiakkal.

Forrás: ujszo.com