Felvidék

Nyáry Richárd világbajnok!


Teljesítményükkel Bledben is rivaldafénybe kerültek a csallóközi extrém úszók

A franciaországi vb-t követően ezúttal Szlovéniában rendez világbajnokságot az IWSA, a jegesúszókat tömörítő másik világszervezet.

A Bledi-tó vizében kedd délután az 1000 méteres gyorsúszással rajtolt el a rendezvény. Huszonhatan jelentkeztek, huszonhárman csatáztak az érmekért a leghosszabb versenytávon, melyen a tó vizében kétszer abszolválták az 500 méteres kört. A férfiak E kategóriájában (45-50 évesek) a féli illetőségű Nyáry Richárd bizonyult a leggyorsabbnak, világbajnoki címet produkált.

„Végre kijött a lépés. Olasz és osztrák ellenfelet magam mögé utasítva végeztem az élen. Nagyon örülök az aranyéremnek. Remek feltételek közepette versenyeztünk” –
nyilatkozta sikeréről a Paraméternek a kategóriaelső világbajnok Nyáry Richárd.

A csallóköziek kiváló teljesítményükkel igazolták, hogy ebben a sportágban a világelithez tartoznak. A már említett Nyáry Richárd (TopRun Dunaszerdahely) abszolút sorrendben a harmadik helyen végzett. A komáromi Plavec Péter az ötödik helyen zárt, a felbári Pék fivérek közül Dezső a 8., Endre (mindannyian Sportfanatic Dunaszerdahely) pedig a 14. helyet szerezte meg.

A folytatásban a rövidebb távokat rendezik.

A csallóköziek eredményei:


3. Nyáry Richárd 14:00:32
5. Plavec Péter 14:56.99
8. Pék Dezső 16:25.50
14. Pék Endre 18:38.50

forrás: parameter.sk