Felvidék

Erika Rajnohová szerint kapkodtak és görcsösek voltak a Nagymihály ellen


Rajnohováék nem találták a hazaiak kemény védekezésének kulcsát

fotó: Somogyi Tibor

A dunaszerdahelyi HC DAC női kézilabdacsapata a szlovák bajnoki döntő második mérkőzésén a legutóbbi tizenegy kiírás győztese, a Iuventa Michalovce otthonában lépett pályára, és büntetőkkel vereséget szenvedett, így a harmadik meccs dönt az első helyről.

A vendégek a meccs végén szomorúan ugyan, de megköszönték a szurkolóknak, hogy elkísérték őket, a drukkerek pedig természetesen tapssal jutalmazták a lányok küzdését. A hazai szurkolótábor hosszasan éltette csapatát, a dunaszerdahelyi játékosok már rég az öltözőbe vonultak, amikor a nagymihályiak befejezték az ünneplést. A Debre Viktor vezette szakmai stáb a kispadnál próbálta megfejteni az okot, miért nem teljesített úgy a HC DAC, mint szombaton. A vezetőedzőtől elsőként azt kérdeztük, mi volt a meccs pozitívuma. „Talán az, hogy 24:20-ról még visszajöttünk döntetlenre, sokkal többet nem láttam. Ekkor a védekezésünket változtattuk meg, az időkérésnél ezt magyaráztam el a csapatnak – válaszolta Debre, aki csalódottan foglalta össze a mérkőzést. – Tulajdonképpen rosszul játszottunk, a támadójátékunk katasztrofális volt. Eliška a végére találta meg önmagát és lőtt gólokat, de a többi átlövő teljesen használhatatlan volt ilyen szempontból. Nagyon egysíkú volt a játékunk, nem tudtunk gólokat lőni. Az ellenfél levédekezett minket, nem tudtunk veszélyt jelenteni a kapujukra.”

„Dominánsan kezdtünk, de utána történt valami. Egyelőre nem tudom megmondani, mi volt az oka, de ahogy a nagymihályiak elkezdtek felzárkózni, mintha mi megtorpantunk volna. Görcsösen játszottunk, nem tudom, mi történt velünk
– nyilatkozta az Új Szónak Erika Rajnohová. – Nagyon nehezen tudom most ezt értékelni. Nagyon jól védekeztek és hiába próbálkoztunk, nem jöttünk rá, hogy mit kéne ellenük csinálnunk, hogy ezt megtörjük. A védekezésünk nagyjából rendben volt, de a támadások befejezésnél kapkodtunk. Természetesen szomorúak vagyunk, talán én még inkább, de van még egy hazai meccsünk és nincs több javítási lehetőségünk. Most előre kell néznünk, el kell felejtenünk ezt a vereséget. Igyekezni és remélem, nyerni fogunk” – utalt az utolsó kimaradt büntetőre a szlovák válogatott irányító.

A dunaszerdahelyieknek nem lesz egyszerű dolguk, hiszen Élőt többször is ápolták a meccs alatt, a végjátékban pedig már Bízik Réka és Juhos Kata is húzta a lábát. A sorsdöntő, bajnoki aranyról döntő harmadik meccset vasárnap 18 órától rendezik a dunaszerdahelyi sportcsarnokban.

Forrás: ujszo.com