Felvidék

Igazi futballünnep várható Felsőszeliben


A jubileum jegyében várják a DAC elleni kupameccset a felsőszeliek

Szerda délután a Szlovák Kupa harmadik fordulójában az idén 90 éves Felsőszeli otthonában lép pályára a DAC. A találkozón igazi futballünnep várható hiszen a Galánta közelében fekvő mátyusföldi község bizonyára sok szurkolót vonz majd a találkozóra, ráadásul egy jubileumi mérkőzéssel is felér ez a kupamérkőzés.

A mérkőzést megelőzően jubileumi megemlékezés is lesz a 90 éves helyi futballról, valamint ünnepi díjatádó is színesíti a programot.

A találkozót megelőzően a DAC vezetőedzője kijelentette, nem becsülik le az ellenfelet, és teljes erőbedobással készülnek a Felsőszeli elleni mérkőzésre. Adrian Guľa a sérültekről is beszélt, hiszen több játékosa is küzd sérüléssel, de reméli simán továbbjutnak és a hétvégi kerületi rangadóra készülhetnek minél hamarabb.

“Számunkra nagyon fontos a kupa, ezért teljes erőbedobással kell küzdeni, és nem szabad semmit sem alábecsülni. Az a célunk, hogy megmutassuk a gyorsaságbeli és minőségbeli különbséget és természetesen továbbjutni. Az egészségügyi állapotot is figyelembe kell venni, mert Goure nem teljesen egészségesen futballozott Szakolcán, és a vége fele Kašának is gondjai akadtak. Ettől függ, ki fog kezdeni és hogy kit cserélünk be. Ugyanúgy érvényes, hogy szeretnénk azoknak a játékosoknak is lehetőséget adni, akik sérülés miatt kiestek a kezdőcsapatból, mint például Ramadan vagy Herc. Teret akarunk adni azoknak a srácoknak, akik keményen dolgoznak, és várják a lehetőséget. Bízom benne, hogy motiváltak, egységesek, gyorsak leszünk és simán továbbjutunk, hogy rögtön ezt követően már a Nagyszombat elleni rangadóra összpontosíthassunk”
- nyilatkozta a szerdai kupamérkőzés előtt a DAC vezetőedzője Adrian Guľa.

Az ünnepléshez és az „évszázad mérkőzéséhez” a DAC is hozzájárul, ugyanis a lefújást követően a sárga-kékek játékosainak autogramosztása következik, számol be róla a DAC hivatalos honlapján.

A házigazda felsőszeliek a Szlovák Kupa első két fordulójában két nagy bravúrt is elértek már, hiszen az első fordulóban a harmadosztályú Nagyölved csapatát búcsúztatták gólnélküli döntetlen után büntetőkkel, majd a második fordulóban a Párkányt ejtették ki szintén büntetőpárbaj után. A DAC a második fordulóban csatlakozott a kupasorozathoz, és a Bős otthonában fölényes 5-1-es győzelmet arattak Adrian Guľa védencei.

A Szlovák Kupa idei kiírásában is egészen a negyeddöntőkig egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Döntetlen eredmény esetén nincs hosszabbítás, rögtön tizenegyespárbaj következik. A szerdai összecsapást a Niké TV is élőben közvetíti 15:30-kor.

Szlovák Kupa, negyedik forduló:
TJ Felsőszeli (VI.) - FC DAC 1904 Dunaszerdahely 15.30 (Niké TV)

forrás: szurkolo.sk