Felvidék

Szóljon újra szombaton a Nélküled


A DAC az első alkalom sikere után újra éneklésre hívja a Kárpát-medencét.

A sárga-kékek múlt héten indították el a "Nélküled az erkélyről: énekelj, Kárpát-medence!" kezdeményezést. Szombaton, 2020. március 28-án 16:50-től, a hivatalos meccskezdés előtt 10 perccel közösen énekeltük el a DAC klubhimnuszát, az Ismerős Arcok Nélküled című dalát. Mindenki a saját ablakából, balkonjáról, erkélyéről vagy udvarából, így áténekelve a koronavírus által újra lezárt határokat is.

Felhívásukra számos felvidéki, magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai sportegyesület és egyéb szervezet csatlakozott, így magyarok tízezrei énekeltek egyszerre.

Így szólt a balkonokról a Nélküled, jövő héten ismétlés

Szombaton, 2020. március 28-án, 16:50-től - vagyis a hivatalos meccskezdés előtt 10 perccel - közösen énekelte a dunaszerdahelyi DAC 1904 klubhimnuszát az egész Kárpát-medence. A klub felhívására számos felvidéki, magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai sportegyesület és egyéb szervezet csatlakozott, így magyarok ezrei énekelték egyszerre az Ismerős Arcok Nélküled című dalát.

 

Az éneklésről készült megjelenések több millió emberhez jutottak el. A sikeren felbuzdulva a dunaszerdahelyiek úgy döntöttek, hogy a közös éneklést e hét szombaton, 2020. április 4-én ugyanebben az időben, 16:50-kor megismétlik.

Az e heti éneklés mottója: Aki velünk tart, az nincs egyedül! Az éneklésről készült felvételeket a #veledNélküled hashtaget használva kérik megosztani, hogy az majd minél több emberhez eljuthasson.

Fotó: dac1904.sk

Így énekeltek a szerdahelyi kézis lányok

A FINAL SCORE MÉDIA Kft. kiemelt hangsúlyt fektet a határon túli magyar sportszeretőközönségre is, ezért platformját szélesítve létrehozta a sporthataroknelkul.hu, erdelysport.hu, felvideksport.hu oldalakat. A bővítés azt a célt hivatott szolgálni, hogy a diaszpóra és a Kárpát-medence minden magyar sportolója megfelelőmédiahangsúlyt és támogatást kaphasson.