Felvidék

Két távozót jelentett be a DAC


Két lejáró szerződésű játékosától hivatalos honlapján köszönt el a dunaszerdahelyi klub.

"Lukáš Čmelík és Lorenco Šimić a mai nappal távoznak a DAC-tól. Čmelíknek a szerződése, Šimićnek pedig a kölcsönjátéka járt le" – olvasható a sárga-kékek weboldalán.

Lukáš Čmelík 2017 nyarán a zsolnaiaktól érkezett Dunaszerdahelyre. A balhés játékos hírében álló futballista az ezt megelőző fél évet a lengyel Piast Gliwicénél töltötte, előtte pedig játszott a svájci Sionban is. A támadó a csallóközieknél először Marco Rossi edzősködése idején került ki a keretből, miután több probléma után eltörte egy edzésen Cesar Blackman lábát. A 24 esztendős játékosnak Peter Hyballa adott újra esélyt és eleinte úgy tűnt, hogy Čmelík élni is tud vele, de néhány biztató mérkőzés után újra nem tudott jó teljesítményt nyújtani. A 38 bajnokin 1 gólt jegyző játékos legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy ittasan vezetett. A klub sportigazgatója, Jan Van Daele csak annyit mondott ezzel kapcsolatban, hogy június végén lejár a szerződése. Ezek után nem meglepő, hogy nem hosszabbítottak vele. Čmelík négy alkalommal az Európa-liga selejtezőjében is szerepelt, a Slovnaft Cup-ban pedig 6/3 a mérlege.

Lorenco Šimić a 2020-as év elején érkezett Dunaszerdahelyre. Az olasz Sampdoria fél évre adta kölcsön a védőt, aki négy bajnokin és három kupamérkőzésen húzhatta magára a sárga-kék mezt. A 23 éves futballista biztatóan játszott, de néhány nagyobb hibájára és felesleges szabálytalanságára is emlékezhetünk. Távozása után érdekes lesz, hogy a hátralévő három bajnokin hogy néz majd ki a DAC védelme, hiszen Danylo Beskorovainyi hosszú időre kidőlt a sorból és a szintén télen érkező Dušan Lalatović is sérüléssel bajlódott az elmúlt hetekben. A kérdés tehát, hogy ki lesz Dominik Kružliak párja a védelem közepén?

A DAC-Slovan rangadóra július 1-jén kerül sor a MOL Arénában. A találkozón már 6000-nél is több szurkoló lehet majd ott.

Fotó: facebook.com/fcdac