Újabb magyar tehetség igazolt Spanyolországba


Mészáros Ágoston számára a Rátgéber Kosárlabda Akadémia jelentette az ugródeszkát

fotó: a Rátgéber Kosárlabda Akadémia facebook oldala

A nigériai Ugochukwu Nnaji után ismét egy újabb fiatal tehetségét  vitték el a spanyolok a Rátgéber Kosárlabda Akadémiának. Igaz, most nem Barcelona volt a célállomás, hanem a spanyol főváros.

A mindössze 14 éves Mészáros Ágostont a Real Madrid szakmai partnereként működő Zentro Basket Madrid Akadémia csábította magához.

A szolnoki születésű tehetség a zalaegerszegi székhelyű, a Rátgéber Kosárlabda Akadémiával szoros szakmai együttműködést ápoló RICSILLA Sportban kezdte a tavalyi szezont, majd a Jan Pavlík vezette Atomcity-RICSILLA együttesével sikeresen szerepelt a European Youth Basketball League (EYBL) U14-es nemzetközi sorozatában. Kimagasló teljesítményére több külföldi klub is felfigyelt, próbajátékon járt az olasz Treviso Basketnél és a szlovén Olimpija Ljubljanánál is, de végül nem igazolt egyikhez sem – a Rátgéber Kosárlabda Akadémián folytatta pályafutását.

Mindenki tisztában volt vele, hogy a lehető legjobb helyre került, európai mércével mérve is legmagasabb szintű szakmai munka és körülmények várták ugyanis a pécsi kiválósági központban. Nem sokkal később azonban olyan hívás érkezett, amely minden fiatal álma, s amelyre gyakorlatilag lehetetlen nemet mondani: a madridiak invitálására Rátgéber László is azt mondta, ilyen csak egyszer adódik egy magyar kosaras életében, ezt a lehetőséget nem szabad kihagyni.

A rovat legfrissebb hírei