Vas Kata Blanka továbbra is az élen


A magyar bajnok tovább menetel a terepkerékpáros világkupa-sorozatban

fotó: Vas Blanka / facebook    

Vas Kata Blanka ugyanolyan lendülettel folytatja az új esztendőt, amilyennel befejezte az óévet. A magyar bajnok ugyanis december végén két versenyt is nyert Belgiumban, 2020-at pedig a hollandiai Hulstban rendezett terepkerékpáros világkupával kezdte meg, melyen szintén nem okozott eddig csalódást az elvártakhoz képest.

A nemzetközi szövetség (UCI) honlapja szerint Vas az ötödik helyen végzett a sorozat negyedik versenyén, mellyel továbbra is tartja első pozícióját az U23-asok rangsorában a 19 éves magyar bajnok, a vk-sorozat összesített rangsorában pedig változatlanul negyedik. A sorozat ötödik, záró fordulójára január 24-én a belgiumi Overijsében kerül sor.
    
Vas három szakágban is a legjobbak közé tartozik az U23-asok között, tavaly a terepkerékpár mellett hegyikerékpárban is vb-ezüstérmes volt a korosztályban. A felnőtt mezőnyben is rendre bizonyít, az országúti mezőnyversenyben és hegyikerékpárban is ő a felnőtt magyar bajnok.
    
A szakág viadalait néhány kilométer hosszú körpályákon rendezik, a versenyzők földutakon, füves területeken és aszfalton haladnak különböző mesterséges és látványos akadályokon keresztül.


A rovat legfrissebb hírei