Keller Ákos hazatér


A magyar férfi kosárlabda-válogatott csapatkapitánya Szombathelyen folytatja

fotó: ugytudjuk.hu

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatában folytatja pályafutását Keller Ákos, a magyar férfi kosárlabda-válogatott csapatkapitánya.

A múlt héten a lengyel Slask Wroclawtól távozott, 31 éves center érkezéséről a Bajnokok Ligájában is érdekelt klub honlapja számolt be.
    
"Örömmel tájékoztatjuk szurkolóinkat és a kosárlabdabarátokat, hogy Keller Ákos a Falcóban folytatja pályafutását" - jelentette be Gráczer György ügyvezető.
    
"Ákossal korábban már több ízben is tárgyaltunk, most azonban az egyezség is létrejött, így bajnoki címvédő csapatunkat erősíti a jövőben. 1,5 éves szerződést írtunk alá, amely nem tartalmaz kilépési opciót. Örülünk, hiszen tudjuk, hogy hazai és nemzetközi szinten is hosszú távon versenyképes csapatot elsősorban erős magyar maggal tudunk létrehozni. Ennek jegyében igazoltuk le Ákost, aki Benke Szilárd, Perl Zoltán és Váradi Benedek mellé negyedik válogatott játékosként csatlakozik klubunkhoz" - tette hozzá.

Keller Ákos a csapat honlapján  közölt interjúban árulta el, miért pont a Falcora esett a választása:

“A szerződésbontás után, egyből több magyar csapat is megkeresett, hogy üljünk le és tárgyaljunk. Mindenképpen egy olyan csapatba szerettem volna igazolni, ahol esély van a bajnoki címre és komoly szakmai munka folyik. Fontos szempont volt még, hogy olyan közegbe kerüljek, ahol újra fel tudom építeni magam. A Falco mindkettő szempontnak megfelelt… A Falco évről – évre bizonyítja, hogy a legjobbak között van, a lehető legtöbb mérkőzést meg akarom nyerni a bajnokság során... Csábító a BCL szereplés is, még akkor is, ha idén lehet, hogy csak egy találkozó jut nekem... A BCL-ben az utolsó mérkőzés fog dönteni, hogy tovább léphetünk-e a TOP 16 csapat közé, ami önmagában nagy eredmény. Óriási dolog lenne, ha tudnánk menni még egy kört, mert ez sokat jelentene a Falconak és a magyar kosárlabdának egyaránt.”

Az ötszörös magyar bajnok és négyszeres Magyar Kupa-győztes kosaras az Alba Fehérvárnál kezdte pályafutását, később megfordult Szolnokon és Körmenden. Külföldön szerepelt a francia Pau-Orthez, a horvát Zadar, az olasz Orlandina Basket csapataiban, és június óta légióskodott Lengyelországban.


A rovat legfrissebb hírei