Eljött a trónfosztás ideje


Hanga Ádám abban bízik, hogy eljött az idő, hogy átvegyék a trónt a Real Madridtól

fotó: Hanga Ádám / facebook

Spanyolországi légióskodása során most játszik a legerősebb csapatban Hanga Ádám, az FC Barcelona magyar válogatott kosárlabdázója, aki a katalánokkal vasárnap megnyerte a Király Kupát.

Ezt az M1 aktuális csatornának mondta a 31 éves válogatott játékos, aki szerint a háromnapos végjáték alatt lejátszott három mérkőzés rendkívül intenzív volt, de miután a gárda a Málaga elleni negyeddöntőben húszpontos hátrányból fordítva diadalmaskodott, az elődöntőben, majd a fináléban is koncentráltabb játékkal, magabiztosan nyert.
    
A Real Madrid elleni győztes döntővel kapcsolatban megjegyezte, az ősi rivális ellen mindig különleges mérkőzéseket játszanak, ráadásul az elmúlt évtized egyfajta fővárosi dinasztiáról szól, de bízik benne, hogy ezzel a sikerrel a Real Madrid időszaka véget ért, a Barcáé pedig elkezdődött.

„Úgy érzem, hogy kimondhatjuk, hogy megérdemelten nyertük meg ezt a kupát, és rettenetesen örülünk ennek. Az elmúlt évtizedben sok minden szólt a spanyol kosárlabdában arról, hogy a Real Madrid egy nagyon erős - sokak szerint verhetetlen - dinasztiát épített fel. Én most abban bízom, hogy ez egy jel arra, hogy - a legnagyobb tisztelettel - átvesszük a trónt. Ehhez viszont rengeteg munka áll előttünk.” – írta közösségi oldalán Hanga, aki 2018 és 2019 után ismét győzött a kupában - tíz percet játszott a döntőben és 3 pontot, 2 lepattanót, illetve 1 asszisztot jegyzett a 88-73-ra megnyert találkozón.
    
A magyar válogatottal kapcsolatban Hanga Ádám elmondta, biztos benne, hogy a gárda nélküle is kiharcolja majd az Európa-bajnoki szereplést, lehetőséget teremtve neki azzal, hogy másodszor is pályára lépjen a nemzeti együttessel a kontinensviadalon.


A rovat legfrissebb hírei