Hanga Ádám és Pau Gasol egy csapatban


Pau Gasol csaknem húsz év után visszatér az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságból (NBA) nevelőegyesületéhez

fotó: bb1.hu

A 40 éves világ- és Európa-bajnok kedden közölte döntését, három nappal azután, hogy cáfolta az erre vonatkozó sajtóértesüléseket.
    
"Örömmel térek haza, és hamarosan csatlakozom a Barcához. Szeretném a klub rendelkezésére bocsátani a tudásomat és tapasztalatomat az idény kulcsfontosságú pontján, miközben fejlesztem a fizikai kondíciómat is" - jelentette be a Los Angeles Lakersszel két NBA-bajnoki címet nyert center.
    
A 216 centis játékos - akit sokan minden idők legjobb spanyol kosarasának tartanak - 2019 óta nem lépett pályára bokaproblémák miatt. Karrierjét a katalánoknál kezdte, majd 2001-ben igazolt az NBA-be, ahol a Lakers mellett megfordult a Memphis Grizzliesnél, a Chicago Bullsnál, a San Antonio Spursnél és a Milwaukee Bucksnál is. Hat NBA All Star-gálán szerepelt, olimpiákon pedig két ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött.
    
Kedden este Hanga Ádám a Facebook-oldalán üdvözölte új csapattársát:
    
"Isten hozott újra itthon! Nagyon várom, hogy egy ilyen legendával együtt léphessek a pályára" - írta a magyar kosaras, és egy rajzot tett közzé, melyen Gasol a Barcelona mezében látható.


A rovat legfrissebb hírei