Hangáék továbbra is a Real Madrid nyomában vannak


A Barcelona magyar csillaga a játék mellett a jótékonykodásról sem feledkezik meg

fotó: Hanga Ádám / facebook

A katalán együttes a szezon legfontosabb, döntő része előtt a bajnokságban fej fej mellett haladnak a Real Madriddal, minekutána vasárnap délután 81-79-re legyőzte a Fuenlabrada együttesét. Hanga Ádám 9 percet játszott, pontot nem dobott, leszedett két lepattanót.

A meccset megelőzően a pénteki nap Hanga Ádám a közmédiának annak apropóján nyilatkozott, hogy felajánlotta a kupadöntőben viselt mezét és cipőjét jótékonysági licitre egy 25. héten, extrém koraszülötten világra jött kislány megsegítésére.
    
"Fontos dolog, hogy mi sportolók az ilyen kezdeményezések, helyzetek, sorsok, történetek mellett kiálljunk. Remélem, tudok segíteni így is Pannikának, hogy a rehabilitációja és műtétje minél sikeresebb legyen." - fogalmazott Hanga.
    
Kiemelte: édesapaként is örül, hogy segítséget nyújthat, hogy áprilisban Barcelonában sor kerülhessen arra a műtétre, amely segíthet a kislánynak teljesebb életet élni, segédeszközök nélkül.

A Spanyol Kupa-győztes, az európai férfi kosárlabdaklubok rangsorát vezető Barcelona magyar játékosa  külön kitért  a klubhoz frissen csatlakozott klasszis kosárlabdázó, Pau Gasolra is, és elmondta, hogy szerencsésnek érzi magát, hogy a Barcelonában együtt játszhat vele.
 
"Tegnap viccelődtünk a srácokkal, hogy úgy éreztük magunkat az edzésen, mintha kadet játékosok ellen játszana. Annak ellenére, hogy negyven esztendős és két éve nem játszott hivatalos meccset, nagyon jó formában van" - mondta az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) két bajnoki címet begyűjtött, világ- és Európa-bajnok spanyol kiválóságról, aki 2019 óta bokaproblémái miatt nem lépett pályára.
    
"Minden egyes közös pillanatot megpróbálok kiélvezni, és tanulni tőle nap mint nap. Óriási szerencsém van, hogy egy ilyen játékos mellett játszhatok" - szögezte le Hanga.
    A rovat legfrissebb hírei