Valter Attila befutója dobogót ért


A magyar kerékpáros élete legjobb helyezését érte el a legmagasabb szinten

fotó és forrás: bringasport.hu

A brit Adam Yates nyerte meg a 100. kerékpáros Katalán körversenyt, melynek vasárnapi zárószakaszán Valter Attila harmadikként ért célba.

Az egyhetes viadal honlapja szerint a 28 éves brit győztes két ineosos csapattársát, az ausztrál Richie Porte-ot és a 2018-ban Tour de France-bajnok walesi Geraint Thomast előzte meg.
    
Valter, a Groupama-FDJ huszonkét esztendős kiválósága egy bravúros szakasz-nyolcadik hely után harmadikként ért célba a Katalán Körverseny záró etapján, ezzel élete legjobb helyezését érte el a legmagasabb szinten. A barcelonai záró etapon sikerült még egy lapáttal rátenni az egész versenyen látott kiváló teljesítményre, többször is ott volt a nagy létszámú elmenésben, sőt ott tudott maradni a legjobbakkal, de még egy-két tempóváltásra is futotta az erejéből. Végül ketten tudtak továbbmenni ebből a sorból, akik haza is értek, Valter Attila pedig bejött harmadikként, ami egy egészen káprázatos eredmény.

„Micsoda szakasz, nagyon boldog vagyok, hisz ez az első WorldTour dobogóm. A durva kezdés után napról-napra jobban éreztem magam ezen a viadalon, és ez önbizalmat adott. Éhes vagyok a sikerre, alig várom a következő verseny rajtját” – mondta a Groupama-FDJ magyar bringása az összetettben a 38. helyen zárt a 131 fős mezőnyben.


A rovat legfrissebb hírei